Før kampen: Sesongavslutning uten betydning

Årets Serie A-sesong går mot slutten og hvert lag har en kamp igjen å spille. Roma møter Napoli i derby del sole (sol-derbyet) og dessverre er denne storkampen helt uten betydning. Napoli fikk sin fortjente sølvmedalje forrige helg og Roma er uten muligheter for Europa-spill igjennom serien, men har dog en liten mulighet for å passere Lazio på tabellen. Søndag 20.45 starter siste kamp i denne grusomme Serie A-sesongen for Roma.

napoli

Interessen for kampen har omtrent vært fraværende i italiensk media den siste uken; rykter angående spillere og trener har tatt en del av kaka, men i hovedfokus står Coppa Italia-finalen mot Lazio som spilles neste helg. Det kan virke som spillerne har blitt smittet og har kun fokusert på Coppa Italia den sisten ettersom Serie A-formen har vært dalende. 7. plass er fasit før serieavslutningen og det blir mest sannsynlig sluttplasseringen også. Et MEGET skuffende plassering med tanke på den entusiasmen klubben hadde i sesonginnledningen.

Med Coppa Italia i hodet er det flere spillere Andreazzoli vil spare i morgendagens kamp. De Rossi, Balzaretti, Marquinhos og Stekelenburg er ikke med i troppen grunnet skade (Stekelenburg er eneste usikre til finalen), mens Totti må sone en kamps karantene etter hans røde kort under «skandalekampen» mot Milan. I tillegg er det ventet at blant annet Pjanic, Osvaldo og Castan spares fram til cupfinalen. Med så mange sentrale spillere ute er det naturlig at vi får hilst på noen spillere vi ikke har sett på en stund; Romagnoli, Piris, Lopez og Tachtsidis får mest sannsynlig prøve seg mot Cavani og co. Mens det kan bli siste gang vi får sett Burdisso og Perrotta i Roma-trøya.

Walter Mazzarri har blitt nevnt mye på siden her de siste ukene og leder mest sannsynlig sitt kjære Napoli for siste gang i morgen. Kontrakten til den lengst-sittende treneren i Serie A går ut til sommeren og må dermed finne seg en ny arbeidsgiver. Roma har vært favoritten til å være Mazzarris nye arbeidsplass, men de siste dagene har Inter slengt seg inn i kampen om han. Hovedpersonen selv holdt pressekonferanse idag og varslet at han vil avsløre fremtidsplanene etter morgendagens kamp mot Roma.

Napoli har hatt en fantastisk sesong i Serie A og ender på en 2. plass som det mestscorende laget. Med seier i morgen tar Napoli ny klubbrekord med tanke på poengsnitt, ikke en gang Maradonnas Napoli tok evt. like mange poeng pr. kamp som «Cavanis Napoli». For det har virkelig vært Cavanis Napoli denne sesongen, selv med en måltørke på tosifrede antall kamper i vår har det blitt 28 Serie A scoringer denne sesong for uruguayaneren. Med 28 scoringer tar nok Cavani capocannoniere (gullstøvelen) med mindre Udineses lille sønn Di Natale drar til med noen hat-trick. cavaniroma

Mazzarri har en omtrent full tropp og velge fra i sin avskjedskamp, men Insigne er suspendert. 21-åringen er en av 4 spillere i ligaen som har vært på banen i alle kampene denne sesongen, men i morgen må han altså stå over. I tillegg til Insigne må midtstopper Hugo Campagnaro overvære kampen med en skade og er naturlig nok ikke med i troppen.

Sist lagene møttes var Cavani storslag og gjorde hakkemat av Roma i den første kampen etter julepausen. 4-1 endte kampen og Cavani gav seg ikke før han fikk med seg matchballen hjem med ett hat-trick. Kampen mot Napoli var første skritt inn i blindgata for Zeman som kjent måtte ta hatten /røyken sin å gå ettersom  han gikk de neste 4 seriekampene uten seier.

Det er bare å glede seg til kamp i morgen med to lag som spiller med veldig lave skuldre og forhåpentligvis blir det en målfest og seier i sesongens siste seriekamp!

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-2-1): Lobont; Piris, Romagnoli, Burdisso, Dodo; Perrotta, Tachtsidis, Florenzi; Lamela, Lopez; Destro

Napoli (3-4-2-1): De Sanctis; Rolando, Cannavaro, Grava; Maggio, Behrami, Dzemaili, Armero; Hamsik; Cavani, Pandev

 

Kampstart er søndag 2045 og kampen vises dessverre ikke på TV.

 

DAJE!