Seier i serieavslutningen

Det ble en god generalprøve før den kommende Coppa Italia-finalen når Roma slo Napoli  2-1 og passerte Lazio på tabellen.

roma-napoli

Det var flere sentrale spillere som måtte stå over serieavslutningen; Totti, De Rossi, Stekelenburg, Balzaretti og Marquinhos (sistnevnte heiet fram laget fra Curva Sud). Med førstekeeperen ute var det Lobont som skulle vokte buret med midstopperparret Burdisso og Castan foran seg. På backene hadde Dodó og Torosidis tatt plass, mens vi fikk et hyggelig gjensyn med Tachtsidis på midten som spilte ved siden av Bradley. Lamela, Pjanic, Marquinho og Destro var de offensive kreftene som Andreazzoli startet med.

Walter Mazzarri sin kontrakt går ut til sommeren og spillerne som fikk prøve seg i avskjedskampens hans var:: Rosati; Rolando, Cannavaro, Britos; Maggio, Behrami, Dzemaili, Hamsik, Zuniga; Pandev, Cavani

Walter Mazzarri fikk ingen drømmestart på kampen etter at ex-Laziale Goran Pandev måtte forlate banen med en skade etter allerede 7 minutter, og El Kaddouri tok plassen.

Den første sjansen var det bosnieren Miralem Pjanic som sto for, ett frispark fra rundt 20  meter var det kun en god Rosati som kunne stoppe helt oppe i hjørnet. Cavani viste seg også frempå, men Lobont var i det umulige hjørnet i første omgang og holdt unna for ligaens toppscorer.

Den største sjansen i 1.omgang kom til Coppa Italias toppscorer, Mattia Destro. Marquinho dro seg fint inn i banen og curlet ballen innenfor rekkevidden til Napoli-keeper Rosati som måtte gi til retur. Returen havnet i beina til Destro som først skjøt i stolpen før han valgte å chippe på egen retur. Chippen gikk over Rosati, men Cannavaro var en reddende engel på streken og fikk klarert ut ballen til pause på stillingen 0-0.

Hva Andreazzoli sa til mannskapet i pausen er uvisst, men laget gikk ihvertfall ut i 100. 60 sekunder ut i den siste omgangen førte Castan ballen opp på Napolis banehalvdel og la inn til Lamela som brystet ballen ned til Marquinho som dundret løs fra 16 meter uttakbart for Rosati og det sto 1-0 til Roma!

10 minutter senere viste nok en gang Lamela fram assistblikket da han fant Destro inne i feltet. Destro lekte rundingsbøye med Napoli-forsvaret med en perfekt vending og en avslutning som var akkurat god nok til å passere Rosati som fikk en hånd på ballen. Destro med sitt 6. seriemål for sesongen bidro til at Roma doblet ledelsen og 2-0.dodonapoli

På 2-0 valgte Andreazzoli og spare noen spillere til neste helgs Coppa Italia-finalen da han tok ut Pjanic, Torosidis og Dodó til fordel for Piris, Florenzi og Perrotta.

«En 2-0 ledelse er en farlig ledelse» – sies det og det er ihvertfall sant hvis man heier på Roma. Det var nok flere fans som så mørkt på det når Edison Cavani dukket opp 7 minutter før slutt og reduserte for Napoli. Scoringen kom etter en tvilsom involvering fra Lobont som bokset ett frispark rett i en Napoli-spiller. Klikk-klakket endte opp til Cavani som satte inn sitt 29. ligamål denne sesongen på åpent mål.

Roma greide likevel å holde unna i sluttminuttene og tok en sterkt 2-1 seier. Ettersom Cagliari slo Lazio passerte Roma byrivalen på tabellen og avsluttet sesongen på en 6. plass, ett poeng foran Lazio. Nå er det kun Coppa Italia som gjenstår for Roma sin del når de møter Lazio den 26. mai.