Roma på jakt etter sin tiende Coppa Italia-triumf

Det er finale i Coppa Italia. Det er i Roma. Det ene laget er Roma. Det andre laget er Lazio. I morgen smeller det på Stadio Olimpico.

Roma stiller med en nærmest skadefri tropp. Eneste fraværet er Stekelenburg, som etter alt å dømme har spilt sin siste kamp for hovedstadsklubben. Vladimir Perkovic har heller ikke de største problemene på skadefronten. Louis Saha er ute, mens både Dias og Gonzalez er med i troppen, tross småskader. Troppene til lagene er som følger:

Roma: Lobont , Goicoechea, Svedkauskas – Balzaretti, Burdisso, Castan, Dodo, Marquihos, Piris, Torosidis, Romagnoli – Bradley, De Rossi, Florenzi, Lucca, Marquinho, Perrotta, Pjanic, Tachtsidis, Taddei – Destro, Osvaldo, Totti, Lamela, Lopez

Lazio: Marchetti, Bizzarri, Strakosha – Biava, Dias,Ciani, Konko, Radu, Pereirinha, Stankevicius – Cana, Ledesma, Gonzalez,Candreva, Lulic, Onazi, Mauri, Hernanes, Ederson, Crecco; -Kozak, Floccari, Klose

 

Derby della Capitale er vanligvis en umulig kamp å spå. Formen inn mot kampene har ingenting å si, og i morgen er intet unntak. Mye står på spill for begge lag, ettersom ingen av lagene klarte å kvalifisere seg til Europa ved hjelp av tabellplassering i Serie A. Roma passerte lillebror på tabellen i den siste serierunden, noe som hvert fall var en liten trøst etter en skuffende sesong for Roma. I morgen kan Andreazzolis menn/gutter allikevel få et aldri så lite kinderegg, i form av kvalifisering til Europa League, sølvstjerne på drakten for 10 triumfer i Coppa Italia, samt seier mot erkerival Lazio. Et tap derimot vil bli desto like bitter for Giallorossi.

Mens de lyseblå dro vekk fra Roma og all mediehypen frem mot kampen under oppladningen, har Roma ifølge Burdisso brukt denne til sin fordel. «Vi trengte ikke å isolere oss, tvert imot bruker vi denne atmosfæren på en positiv måte», sa midtstopperen på dagens pressekonferanse. Burdisso kan også være en av spillerne som spiller sin siste kamp for Roma i morgen ettermiddag.

Kampen går ikke på noen tv-kanaler her i Norge, men om du befinner deg i Oslo vises kampen på O’Learys Pub i Karl Johans Gate. Sjekk ut vår facebook-side for andre steder kampen vises rundt omkring på puber i Norge.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=EcSYH1G9g2A[/youtube]

 

Forza Roma!