Spillerlønninger – Hvem skal vekk?

I AS Roma har det etter amerikanernes inntog blitt ryddet betydelig opp i klubbens interne økonomi blant annet lønninger og utbetalinger til diverse håndtverkere og gartnere som ikke nødvendigvis hjalp Roma på veien til sportslig suksess. DiBenedetto’s folk hadde funnet flere hundre kontrakter og avtaler de mente enten var unødvendig sløs eller rett og slett illegale. Lite har vi hørt videre om hva som skjedde med de sakene, men det meste er vel ryddet opp i (håper jeg).

Roma har de siste tre sesongene svevet mellom € 76 m og € 95 m på lønningsbudsjettet, det kan virke som det er et sted der de vil ligge fremover også, men med andre prioriteringer enn det har blitt gjort tidligere. Samtidig kommer det ut av disse tallene at klubber som Udinese, Fiorentina og Napoli som alle havner over oss på tabellen, men samtidig har drastisk lavere spillerlønninger, egentlig er de store vinnerne rent økonomisk sett.

Stipendi-Serie-A-2012-2013-e-confronti

Spillerlønninger i Serie A (tallene er i millioner €)
Kilde: http://tifosobilanciato.it/2012/09/11/gli-stipendi-della-serie-a-20122013-e-confronti-col-biennio-precedente/

Samtidig har det blitt gjort forsøk på å rydde opp i Romas nogenlunde rotete spillerbudsjett, med langtidskontrakter i millionklassen i euro på spillere som sjeldent er å se på førstelaget. Pizzaro ble sendt gratis til Fiorentina i fjor, og Boriello har vært på to låneopphold (Juventus og Genoa) siden Januar 2011, for å nevne noen. Dette har blitt presset på ovenifra for å frigjøre mest mulig midler som kunne brukes på yngre og billigere spillere, med delvis suksess; Florenzi, Lamela, Bradley, Marquinho og Marquinhos som alle har lønninger godt under våre best lønnede spillere. Alle er de spillere som har spilt gjevnlig og noen vil si også prestert på godt Serie A nivå, andre har kanskje andre meninger, men faktum er at vi betaler disse spillerne halvparten eller mindre enn det vi gjør til flere spillere som enten sitter på benken mer eller rett og slett presterer dårligere enn nevnte spillere. Og det er ingen ting som tyder på at det nettop også i år ikke vil bli ryddet i garderoben på Trigoria. Blant spillerne som risikerer å måtte finne seg en annen klubb er Perrotta, Taddei og Burdisso. Alle spillere som enten har sittet på benken i store deler av sesongen eller prestert langt under nivået som bør forventes, men samtidig har kontrakter i det øvre lønnsjiktet. Så kommer det store spørsmålet, helt øverst på listen over spillerlønningene finner vi ingen ringere enn vår alles kjære Daniele De Rossi, han tjener nå hele 6 millioner euro i året, det er like mye some 7,5 «Marquinoser» eller 5 «Lameler», men De Rossi har ikke prestert på deres nivå i Roma drakt over en hel sesong på over to år. Er det vært det å ofre det å kunne hente enda flere «Lamelaer» eller «Marquinhoser»  til fordel for å la De Rossi sende enda flere feilpasninger og skape enda flere konflikter? Jeg må si jeg er glad jeg ikke er den som må ta den avgjørelsen for pepper kommer han til å få uansett hva han gjør.

Hvem skal ut? (kommenter gjerne under saken)

stipendi-calciatori-51-1