Sommernotiser 18/6

Sommeren er her for fullt. De aller sikreste tegnene er på plass og vel så det (ikke minst kontinuerlig regn i de fleste norske byer), Rodrigo Taddei skal snart kjøre sesonginnledning med verdens mest brettede shorts og Roma har ønsket nok en ny trener velkommen på Trigoria. Nå som Rudi Garcia er på plass har Sabatini omsider vendt blikket mot overgangsmarkedet, og ting tyder på at der er saker og ting i ferd med å skje.

Men først kan vi jo nevne at Alessandro Florenzi i dag startet for Italias U21-landslag i finaletapet mot Spania, der han var svært nære på å gi azzurini ledelsen på stillingen 1-1. Skuddet gikk dessverre (om enn ikke helt overraskende) rett på De Gea, og når Spania så scoret tre på rappen hjalp det ikke at vår gamle kjenning Fabio Borini dundret inn et mål ti minutter før full tid. Mattia Destro tilbrakte hele kampen på benken.

Over til overgangsmarkedet: Radja Nainggolan har vært linket til Roma over lengre tid nå, men ryktene har kjølnet kraftig de siste dagene, da Inter ser ut til å ha gått opp i tet i jakten på det belgiske rivjernet. At den mildt sagt kontroversielle Massimo Cellino har uttalt at han ikke kommer til å selge midtbanespilleren bør alle, ikke minst Cellino selv, ta med en klype salt…

En overgang som ser ut til å snart være i boks er derimot Udineses midtstopper Mehdi Benatia, som senest i forrige uke sa rett ut at han var på vei til Roma. Udinese-eier Giampaolo Pazzo har langt på vei bekreftet at forhandlingene for Benatia stadig går fremover, og da spørs det om Alessio Romagnoli må belage seg på et år eller to i Udine, eller om Nicolas Burdisso må vike. For Sabatini er tydeligvis ikke ferdig med å renovere forsvaret: Den kroatiske 18-åringen Tin Jedjvaj (Dinamo Zagreb) ryktes nemlig til Roma, og det for opptil 10€ millioner.

Dagens siste nyhet er at Bruno Conti, ikke overraskende, har fått en ny treårskontrakt som trener for Primavera-laget.

PS: En aldri så liten kuriositet før vi sier god natt: 18. juni har vært en forholdsvis viktig dato for AS Roma. Hvorfor? Fordi Vincenzo Montella, Fabio Capello og, eh… Marco Borriello alle har bursdag i dag. Tanti auguri, ragazzi!