Pressekonferanse, på en onsdag.

Foran et presserom som var stappfullt for første gang på en stund, holdt Rudi Garcia i dag sin første pressekonferanse etter at han ble annonsert som ny Roma-trener for en uke siden. Bak franskmannen hang en plakat med sesongbillett-salgskampanjens slagord nessuno ha più fame di noi – ingen er sultnere enn oss. Sulten virket også Rudi Garcia, og uttalte at slett ikke var redd for noenting, og at han har kommet for å vinne og for å underholde.

Videre ble den nyankomne treneren spurt om både sin egen og Roma’s fortid, hvor han svarte noe forutsigbart at fortid får være fortid, og at det nå kun er fokus på nåtiden og på å nå suksess med Roma. Uungåelig kom også spørsmålene om sommerens mercato fra pressekorpset, men fikk lite ut av Garcia i form av konkrete svar, rent bortsett fra at han konkluderte med at det er viktig med en god keeper, og at å finne en erstatter for Stekelenburg vil være en prioritet.

I forbindelse med mercato kom også spørsmålene om De Rossi og Osvaldo, noe han heller ikke ville svare direkte på, uten at han så på De Rossi i likhet med Totti som svært viktig for laget både på og av banen, og at han ser frem mot å møte il capitano futuro ansikt til ansikt.

Luis Garcia var imidlertid langt mer interessert i å snakke om sin egen filosofi, som han selv beskriver som ambisiøs: «Det viktige er at laget spiller for fansen og at vi oppnår objektivene vi setter oss». Han vektla også at det blir viktig å få nok tid for å skaffe stabilitet, noe som ikke har vært symptomatisk i hovestadsklubben de siste sesongene.

 

I andre nyheter har noen mediekilder i dag notert seg at den gamle Roma-spilleren Cafu skal ha blitt kontaktet i forbindelse med den åpne stillingen som sportsdirektør i klubben. Det gjenstår å se om det er noe hold i disse ryktene, og om høyrebacken som til tider sto for svært minneverdige øyeblikk i gult og rødt kommer tilbake til den evige stad, og selvsagt om han fremdeles tygger tyggegummi like intenst som før.