Oversikt over deleierskapene

For mange er deleierskap noe en forbinder med dataspillet Football Manager hvor du finner ut at du kan kjøpe mange dårlige spillere en tydeligvis har i stallen sin. I virkeligheten har Roma hatt 11 spillere med deleierskap denne sesongen og i dag var dagen hvor Walter Sabatini skulle avgjøre skjebnen til mange unge spillere. 

Gianluca Caprari returnerer til Roma.

Gianluca Caprari returnerer til Roma.

Hva er deleierskap?

Deleierskap vil si at to klubber inngår en avtale om ha like stor økonomisk makt over en spiller. Klubbene eier 50 % prosent hver og har mulighet til å selge sin del til en annen klubb med godkjennelse av den andre klubben og spilleren selv. Selv om en spiller er deleid trenger ikke nødvendigvis lønnsutgiftene være like for begge klubber og det er vanlig at klubben spilleren spiller for betaler mesteparten av lønnen. Torsdag kveld var det frist for klubbene og komme til enighet angående deleierskapene. Klubbene kan velge å kjøpe/selge sin del av spilleren eller komme til enighet om å forlenge avtalen med et år. Hvis ikke klubbene kom til enighet vil avtalen dermed gå til «le buste» (konvolutter). Med konvolutter menes det at klubbene vil legge inn hvert sitt hemmelig bud til en tredjepart hvor da det høyeste budet «vinner» den andre klubbens 50% med det pålydene budet. Eksempelvis gikk Fabio Borini til «konvolutten» i fjor når Roma og Parma ikke kom til enighet.

 

Hvilke spillere har vært deleid?

Navn I stallen til Deleid med
Andrea Bertolacci Genoa Roma
Gianlucca Caprari Pescara Roma
Alessandro Malomo Prato Roma
Mattia Montini* Benevento Roma
Alessandro Orchi Catanzaro Roma
Stefano Pettinari Crotone Roma
Giammario Piscitella* Genoa Roma
Adrian Stoian Chievo Roma
Panagiotis Tachtsidis Roma Genoa
Junior Tallo* Roma Chievo
Valerio Verre* Genoa Roma

*Spilleren har vært på lån i en annen klubb

Resultat av deleierskapene:

Spillere inn:

Navn Kommer fra Kommentar
Gianluca Caprari Pescara Kjøpt Pescaras andel
Giammario Piscitella Genoa Kjøpt Genoas andel
Valerio Verre Genoa Kjøpt Genoas andel
Junior Tallo Chievo Kjøpt Chievos andel via konvolutt

Gianluca Caprari ble lånt ut til Pescara i 2012 og var med på Zemans kjempesesong som endte med opprykk for delfinene hvor Caprari fikk 3 mål på 15 kamper. Pescara kjøpte så 50% av Caprari i fjor sommer og fikk hele 24 kamper for laget som endte på jumbo-plass i årets Serie A. Caprari noterte seg for 2 scoringer hvor av en av de var så klart mot Roma på Olimipico. Caprari har ikledd seg Roma-drakten 7 ganger før hvor debuten kom i Champions League når Roma tapte 3-0 i Ukraina i 2011. Nå returnerer høyrevingen til Roma og vil mest sannsynlig bli brukt som en backup for Lamela.

Giammario Piscitella fikk en strålende debut for Roma i fjor da han var med i 4-0 seieren over Inter hvor unggutten hadde en assist til Bojan som fastsatte sluttresultatet. Genoa kjøpte i fjor sommer 50 % av unggutten hvor han fikk 6 kamper (alle som innbytter). Genoa valgte på sin side og leie ut Piscitella til Serie B klubben Modena i vinter. I Modena fikk Piscitella 13 kamper for klubben som endte på 8.plass. Piscitella vil som en del av overgangen til Caprari gå til Pescara på deleierskap sammen med Politano. Viviani ble også inkludert i dealen til Caprari, men går til delfinene på lån med oppsjon på deleierskap.

Valerio Verre var mannen som presenterte den nye hjemmedrakten i fjor sommer. På deadline day kjøpte Genoa 50 % og lånte han ut til Siena dagen etter. I Siena har 94-modellen fått 8 kamper i Serien og notert seg på scoringslisten i Coppa Italia for klubben som rykket ned fra årets Serie A. Valerio Verre returnerer nå tilbake til klubben hvor han kun har fått sjansen i en kamp. Det er likevel ventet at Verre blir inkludert i Benatia-overgangen med Udinese. Agenten til Verre har uttalt at deleierskap ikke er gunstig for klienten hans og vil forsøke og ordne en permanent overgang.

Junior Tallo var deleid mellom Roma og Chievo, men tilbragte året på lån i Bari (fra Roma). Spissen fant veien til nettmaskene 3 ganger på sine 15 kamper i Erik Huseklepp sin gamle klubb. Fredag ble det klart at Roma la inn det høyeste budet på spilleren i konvoluttene og Tallo er dermed 100% eid av Roma.

Spillere ut:

Navn Drar til Kommentar
Adrian Stoian Chievo Deleierskap fornyet
Andrea Bertolacci Genoa Deleierskap fornyet
Panagiotis Tachtsidis Genoa Kjøpt Romas andel
Stefano Pettinari Crotone Deleierskap fornyet
Allessandro Orchi Catanzaro Deleierskap fornyet
Mattia Montini Benevento Kjøpt Romas andel via konvolutt

Adrian Stoian har kun fått et minutt på banen for Roma og feriert rundt omkring i Italia på lån de siste årene. Denne sesongen befant Stoian seg i Chievo og spissen endte opp 3 scoringer på 20 kamper. Rumeneren forblir deleid mellom Chievo og Roma enda en sesong og en endelig avgjørelse om spillerens fremtid vil bli gjort neste sommer.*Bekreftes fredag.

Andrea Bertolacci scoret utligningsmålet for Italia mot Norge i U21-EM og har vært fast inventar på Genoa denne sesongen. 22-åringen har notert seg for 4 scoringer og 5 assist fra sin offensive midtbaneposisjon. Romeren har enda ikke fått prøvd den vinrøde Roma-drakten og må ihvertfall vente enda en sesong på å få mulighet til å ikle seg den vakreste drakten ettersom deleierskapet har blitt fornyet.

Panagiotis Tachtsidis var håndplukket av Zeman i fjor sommer og fant seg aldri helt til rette i hovedstaden og returnerer nå tilbake til Genoa.

Stefano Pettinari var på lån forrige sesong i Crotone sammen med Florenzi, Florenzi gikk som kjent tilbake til Roma mens Crotone valgte å kjøpe 50 % av Pettinari. Pettinari går nå løs på sin tredje sesong for Crotone som endte på 12.plass i årets Serie B.

Alessandro Orchi forblir i US Catanzaro som spiller i Lega Pro Seconda Divisione (4.nivå). Den 22-år gamle midtstopperen fikk 15 kamper for klubben denne sesongen.

Mattia Montini ble det ingen avgjørelse om på torsdag. Benevento og Roma gikk dermed gå til «konvolutten» hvor Benevento trakk det lengste strået. Montini startet sesongen i Benevento, men ble lånt ut til FeralpiSalò i vinter. Det ble totalt 22 kamper for spissen denne sesongen og scoret 2 mål i hver av klubbene han var i på 4.nivå i Italia.

Alessandro Malomo ingen informasjon om spillerens fremtid funnet, men antageligvis vil han forbli i Prato. (Oppdateres)