Júlio César til Roma?

Júlio CésarOvergangsvinduet nærmer seg med stormskritt og forhandlingene og avtalesigneringene er som de fleste har fått med seg i full gang allerede. Som vi meldte i går er Mattia Destro klar for Roma på permanent basis. Angriperen kjøpes for 4.5 millioner euro fra Genoa som kommer i tillegg de 11,5 millionene Roma betalte for lånet av ham sist sommer.

Foruten Radja Nainggolan er det i dag Queens Park Rangers-keeper Júlio César Soares Espinola, bedre kjent som bare Júlio César, som er det heteste navnet på ryktefronten i Roma. Forhandlinger skal ifølge den britiske avisen The Mirror være pågående mellom Roma, QPR og Júlio César. Den tidligere Inter-målvakten var et av få lysglimt på et sjarmløst og trist QPR-lag som rykket ned sist sesong. César skal derfor være svært lysten på å komme seg vekk fra klubben og Arsenal, Milan og Roma sies å være interessentene. Cesar har i utgangspunktet tre år igjen av kontrakten med QPR, men klubben skal ha inntatt en forståelsesfull holdning til at brasilianeren ønsker å dra. Det kan derfor bli aktuelt å bryte kontrakten med Cesar slik at han kan signere gratis for en ny klubb. César har en årslønn på rundt 2,5 millioner euro i QPR.

Júlio César er for tiden i Brasil hvor han er førstevalg mellom stengene for Brasils A-landslag i Confederations Cup. Han uttaler at ”han er glad for interessen fra Roma”, og det ryktes også at han kan være interessert i å redusere lønnen for å muliggjøre en overgang til Den evige stad.

Dette er ikke første gang César ryktes til Roma. I fjor sommer skal Zdenek Zeman ha ytret et sterkt ønske om å sikre seg den offensive burvokteren, som Zeman anså som mer kompatibel til sin kompromissløse offensive spillestil enn daværende førstevalg Maarten Stekelenburg. Cesar var den gangen uten kontrakt da han og Inter valgte å avslutte samarbeidet etter 7 år i Milano-klubbens eie.

Césars store styrke foruten det gode fotarbeidet er hans evner som skuddstopper. Han har etterhvert også blitt en ganske erfaren herremann. Den største svakheten er feltarbeidet, som for de fleste eksentriske keepere. Cesar har også en tendens til å gjøre store tabber, som han kompenserer for med noen vanvittige enkeltredninger. Denne ustabiliteten har imidlertid avtatt noe med årene.

Samtidig som César ser stadig mer aktuell ut for Roma synes det opprinnelige førstevalget på keeperfronten, Santos’ Rafael, stadig mindre aktuell. Roma synes angivelig Santos’ forlangende er for høyt, og brasilianeren ryktes nå stadig nærmere Rafael Benitez’ Napoli i en overgang verdt 5 millioner euro.

Ellers kan det nevnes at Bologna ønsker å gjøre avtalen med Gianluca Curci permanent. Når det gjelder Stefano Sorrentino er det intet nytt som knytter ham til en overgang til Roma. Sorrentinos overgang fra Chievo til Palermo ble nylig gjort permanent.

Akkurat nå ser det derfor ut til at Júlio César blir Romas førstevalg mellom stengene. Hva tenker du om det? Si din mening i kommentarfeltet.