Mercatonytt, 25/6

 

Vi nærmer oss Juli måned, og tradisjonen tro har rykteflommen tiltatt i både hastighet og volum. Som vi meldte for et par dager siden, forblir Júlio César det heteste navnet for hvem som skal ta over plassen mellom stengene i Roma neste sesong. I tillegg til Sorrentino som ser mindre og mindre sannsynlig ut, har Fiorentinas Emiliano Viviano også blitt nevnt som et alternativ. Forhåpentligvis får vi en avklaring på dette i overskuelig fremtid. Hvis det skulle bli Brasils målvakt, vil det imidlertid i alle fall ikke bli tatt noen avgjørelse før Confederations Cup har gått sin gang.

Lengre opp på banen ryktes det at Rudi Garcia skal ha tatt sikte på en av sine tidligere favoritter i Lille, nemlig vingen Dimitri Payet. 26-åringen kan vise til meget imponerende statistikk under fjorårets sesong i Ligue 1, hvor fasiten lyder på 13 mål og hele 22 målgivende.

Ellers er det mange Roma-spillere som har fattet interesse fra diverse klubber rundt omkring i Europa. Barcelona ser ikke helt ut til å ha gitt opp forsøket om å få Marquinhos til den iberiske halvøy, og skal etter sigende være klare for å sende Alexis Sanchez andre veien. Imidlertid spørs det om til og med dette er nok for å gi slipp på det brasilianske stortalentet av en midtstopper som etter alle kjennemerker har en stor fremtid foran seg – og denne kan gjerne bli i Roma.

Miralem Pjanic har også vært et hett navn på rykebørsen i Sommer, med interesse både fra Tottenham og Boroussia Dortmund. Bosnieren hevder imidlertid at han ønsker å bli i Roma. Undertegnede håper at dette er tilfelle, da man til tider har sett glimt av genialitet i det Pjanic foretar seg på banen, og det finnes et lite håp om at Rudi Garcia er mannen som kan få denne gutten til å blomstre fullt ut.

Sist, men ikke minst skal Osvaldo ha sagt nei til en overgang til Southampton. Manager Mauricio Pochettino, som var sjef for Espanyol under Osvaldos tid i klubben skal ha maktet å skrape sammen hele €20 millioner for den viltre spissen, men 27-åringen ønsker etter sigende ikke å dra til England da han helst vil bli i Italia eller dra tilbake til Spania. Uansett er Osvaldos tid i Roma trolig over, så gjenstår å se hvem som plukker han opp.