SISTE: «Razzia» mot 41 klubber i Italias øverste divisjoner!

En ny fotballskandale er i ferd med å rulles opp i Italia, i dag tidlig fikk 41 klubber besøk av Guardia di Finanza (tilsvarende økokrim) og det ble foretatt dokumentbeslag, storklubbene som er involvert i etterforskningen er blant annet Juventus, Milan, Inter, Lazio Napoli og Roma. De hovedmistenkte i saken er agentene Alejandro Mazzoni og Alessandro Moggi, altså ingen ringere enn sønnen til den største fotballskurken i Italias historie Luciano Moggi.

l43-alessandro-moggi-120420122349_big

De blir etterforsket av påtalemyndigheten i Napoli for skattesvindel, underslag og hvitvasking og i den forbindelse har det blitt gjort beslag i alle klubbene som har eller har hatt spillere med kontrakter gjennomført av de nevnte agentene. Det er altså ikke snakk om at noen av klubbene er etterforsket eller mistenkt for noe, enda. Saken har sin bakgrunn i at det har blitt gjennomført en større etterforskning av de økonomiske forholdene rundt kontrakten til Lavezzi under tiden i Napoli, et gjennombrudd i denne etterforskningen har ført til ytterlige mistanke og etterforskning.

Så langt har både Inter og Roma kommet med pressemelding om hendelsen der de påpeker at Guardia di Finanza kun har etterspurt informasjon og historikk rundt kontrakter. Grunnen til at Roma fikk besøk av Guardia di Finanza i dag tidlig kan sees i forbindelse med at Federico Balzarettis agent er nevnte Luciano Moggi og i den forbindelse blir også hans kontrakt undersøkt for å finne spor av evt. uregelmessigheter. Det kan også nevnes at følgende agenter også er under etterforkning i forbindelse med saken: Hidalgo, Battistini, Rodriguez, Guastadisegno, Rodella, Gallo, Calleri, Vilarino, Calaiò og Leonardi.

Dette er den komplette listen over klubber som har blitt nevnt i etterforskningen: Chievo, Milan, Inter, Siena, Roma, Fiorentina, Atalanta, Pescara, Genoa, Juventus, Torino, Parma, Lazio, Napoli, Udinese, Sampdoria, Palermo, Catania, Cesena, Bari, Livorno, Brescia, Reggina, Crotone, Juve Stabia, Spezia, Ternana, Grosseto, Vicenza, Gubbio, Benevento, Portogruaro, Mantova, Foggia, Andria, Lecce, Cosenza, Piacenza, Triestina, Lecco, Albinoleffe.

Det er uklart nøyaktig hvilke spillere det dreier seg om, men denne listen ble offentligjort av Gazzetta dello Sport tidligere i dag: Lavezzi, Nocerino, Immobile, Sculli, Mutu, Datolo, Pellicori, Tacchinardi, Perea, Molinaro, Stellini, Franceschini, Curiale, Danti, Innocenti, Calaiò, Bogdani, Liverani, Fernandez, Sforzini, Cozza, De Rose, Tavano, Chavez, Paletta, D’Agostino, Scarlato, Denis, Statella, Stendardo, Davì, Acosta, Fideleff, Paniagua, Cassetti, Jankulovski, Stankevicius, Oddo, Contini, Paro, Graffiedi, Dorlan, Arcari, Arce, Legrottaglie, Mora, Amodio, Fontanello, Foggia, Bryan, Battaglia, Botta, Aronica, Guzman e Campagnaro. Mange av kontraktene som er under etterforskning går tilbake i tid og flere av spillerne spiller ikke lenger i Italia eller har lagt opp. Det er ventet at flere navn blir nevnt i løpet av de nærmeste dagene.

Noe som er helt sikkert er at det uendelige kaoset i italiensk fotball fortsetter, denne saken kommer forøvrig før mange av enkeltsakene i kampfiksingskandalen er ferdige.