Sabatini på høyoktan

Walter Sabatini har både det ene og det andre på agendaen når han er i England.

Lengst sør i landet har det lenge vært kjent at Southampton har vært fysne på Pablo Osvaldo, uten at dette har fått følelsene til Osvaldo til å boble. Derimot skal pengesterke Manchester City være mer fristende for den humørsvingende angrepsspilleren. Det sies at Sabatini skal møte Manchester City’s sportsdirektør Txiki Begiristain for å diskutere en overgang, der Walter håper på å tyne så mye som €20 millioner ut av de lyseblå.

Men kanskje blir ikke møtet bare om hårfagre spillere, Maicon skal nemlig være av interesse for Sabatini og Roma. Maicon, som ikke har utrettet noen verdens ting i City, kan være lysten på en retur til Italia, men må i så fall vurdere å redusere lønna han har i City.

Det finnes også en annen høyreback på balløya som er interresant. Han heter Wallace og tilhører Chelsea. Da er det i så fall snakk om lån, da Chelsea ser for seg en fremtid med brasilianeren i stallen. Og når man først snakker med Chelsea kommer mest sannsynlig Daniele De Rossi til å bli nevnt. Mourinho skal være lysten på Capitano Futuro som leverte et sterkt Confederations Cup. Chelsea skal dog ikke være villige til å bla opp mer enn €12 millioner for den tatoveringsprydede midtbanegeneralen. De Rossi skal ha møtt Sabatini på Trigoria med tanke på sin fremtid, men vil ikke ta noen avgjørelse før han har snakket med Rudi Garcia. Forhåpentligvis kan Garcia overbevise Daniele om hvor på banen han faktisk bør spille.

Det finnes en ikke ubetydelig klubb til i Manchester, de som er kledd i rødt. Etter å ha utviklet ”den nye Totti” til en parentes skal Manchester United være villig til å gjøre Roma den tvilsomme tjenesten å selge Nani. Portugiseren har vært fullstendig ute i kulden på Old Trafford denne sesongen.

Det er ikke lenge til Roma reiser på treningsleir til Riscone, og det kunne vært kjekt med noen nye fjes på plass innen den tid. Om noen er på plass til avreise vil det mest sannsynlig være Mehdi Benatia, Alberto Gilardino og muligens Emiliano Viviano.

Det er foreløpig situasjonen til Nico Lopez som holder igjen overgangen til Benatia, der Sabatini vil utnytte uruguayanerens gode innsats i U-20 VM til å senke summen Roma må betale Udinese for Benatia.

Viviano skal ha avslått et tilbud fra nettopp Udinese i påvente av en overgang til Roma.

I dag skal også være en avgjørende dag med tanke på byttehandelen Borriello/Gilardino. Floken som må løses er mest sannsynlig Borriello’s Sensi-pene Roma-lønn.