Barcelona sikler etter Marquinhos

Den spanske sportsavisen Sport melder at Barcelona har økt budet på Marquinhos fra 25M€ til 32M€.

AS Roma v Parma FC - Serie A

19-åringen har gjennom sitt storspill forrige sesong fått flere storklubber til å åpne sjekkheftet. Barcelona, PSG og Real Madrid har alle vært nevnt, men det er førstnevnte som er mest gira på vår brasilianske juvel. Barcelona ligger langflate etter å få inn friskt blod i de bakerste rekkene og det kan se ut som Thiago Silva (PSG) glipper for katalanerne og blikket er dermed rettet mot Marquinhos.

Marquinhos kom som et ubeskrevet blad for under ett år siden på lån fra Corinthians og etter 7 spilte kamper måtte Roma utløse utkjøpsklausulen på 4M€, total verdi på overgangen var den gang 5M€. Nå, 10 måneder senere vil ikke Roma selge brasilianeren med mindre noen legger 40M€ på bordet. Det spørs dermed om ikke Barcelona må grave enda dypere i lommeboken for å få vekket interesse i den evige stad.

Marquinhos sin agent sa for 10 dager siden: «Han (Marquinhos) spiller for Roma og blir i Roma», men Sky Italia meldte så i går at den nevnte agenten skal til Barcelona for å diskutere med den regjerende spanske mesteren angående hans klient.

Ryktene rundt en overgang til en storklubb startet i vinter og da uttalte Marquinhos selv at han ikke tenkte over å dra i fra Roma og sa videre at han skylder Roma mye for å ha gitt han sjansen i Europa.

(Går en tilbake til når Marquinhos ble signert i fjor var det mange norske romanisti som stilte spørsmålstegn  ved å gi en ukjent unggutt en kontrakt helt frem til 2017. Vel, det var kanskje ikke så dumt av klubben likevel).