Tilbake på Trigoria

Idag retunerte spillerene til de fredelige omgivelsene på Trigoria for å delta på Rudi Garcias første trening som Roma-trener. De aller fleste ble møtt med dårlige mottakelser, med unntak av Totti. Verst gikk det utover Miralem Pjanic, da han var stor nok til å gratulere Lulic med scoring i Coppa Italia-finalen. Det var ingen stor overraskelse at det ville bli protester ved ankomsten, og det var primært ledelsen som fikk passet påskrevet. “Noi col cuore, voi solo disonore” og «DDR 16 il mare di Roma” var noen av tekstene som kunne skimtes i Roma.

22cca6a9c8392432cdbdd8c9d2408855-56737-1373362765

Første spiller som kom rullende inn portene var Nicolas Burdisso. De fleste hadde forventet at argentineren skulle returnere til Argentina, men enn så lenge befinner han seg i klubben. Walter Sabatini ankom ikke mange minuttene senere, og fikk kun noen få tilrop mot seg. På vei hjem ble han møtt av et banner lydende: «Sabatini sei la rovina della Roma» som enkelt kan oversettes til at han er en skam for klubben. I tur og orden kom Bradley, Benatia, Caprari og Rudi Garcia. Da Fenucci kom kjørende ble han møtt med tilrop om hvorfor han hadde tatt av seg Lazio-skjerfet sitt. Marquinhos ankom sammen med en venn, Totti til stor entusiasme (selvsagt), og lille Dodo ble kjørt av taxi (drosje, ikke Panagiotis). Pjanic fikk som sagt oppleve aggresjonen til en del av de oppmøte, det samme gjelder overraskende nok Leandro Castan. Sistemann inn portene, troppens kjekkeste mann, Marco Borriello. 2 minutter før deadline kommer Borriello kjørende, og rekker akkurat oppmøte. Eneste mann som mangler ifølge listene er da Pablo Osvaldo. Hans elskverdige bedre halvdel skriver på twitter at de befinner seg i Chicago. Sabatini avklarer situasjonen med at de har en avtale om at han skal ankomme torsdag.

BOvWBCTCYAA2kZm

Fansen fortsetter å hetse gjennom hele treningen, men det går stort sett utover ledelsen og president Pallotta. Det er veldig mye frustrasjon på grunn av tapet mot Lazio og endringen av logo. Sabatini blir oppfordret av de som synger om å gå til anskaffelse av en livvakt. Det er omtrent 100 mennesker som står bak disse mindre sjarmerende tumultene, men det er desverre stor frustrasjon blandt fansen generelt. Rudi Garcia er nødt til å levere fra dag 1 (som om han ikke var det fra før) og Sabatini bør dra opp noen kaniner av hatten om han skal kjøpe seg litt tålmodighet. Undertegnede tipper Trigoria blir revet om (når) De Rossi selges.

Dagens beste nyhet får vi servert av Sky Sports Angelo Mangiant som melder at det er et tidsspørsmål før Francesco Totti signerer en kontraktsforlengelse. For de som ikke kjenner til situasjonen, så utløper den om kun 1 år. Dersom Totti fortsetter å briljere som han gjorde forrige sesong er det ikke utenkelig at det finnes flere lag som står klare med store sjekkhefter.

Flamengos DS Pelaipe Paulo kan fortelle at de har sterke intensjoner om å signere Leandro Castan, men at de har problemer med å finansiere salget. Dersom Burdisso og Romagnoli blir værende i Roma, samt Benatia kommer inn, er det ikke utenkelig at Castan ønsker et klubbbytte med tanke på verdensmesterskapet på hjemmebane neste sommer.

Valerio Verre skal ha kommet til enighet med Udinese, og ser ut til å bli med Nico Lopez nordover til Trieste. Det er snakk om et deleierskap som betaling for overgangen til Medhi Benatia. På keeperfroten kan man lese i vocegiallorossa at Roma er klare for å by på Sorrentino og De Sanctis. Napoli ønsker ikke å slippe De Sanctis før de eventuelt har Julio Cesar på plass i sør. Sorrentino kan bli en billig men god løsning, dersom Roma byr €1,5 for 50% av Palermo-keeperen som det ryktes.

Dagens heteste rykte er at Roma har kommet til enighet med Kevin Strootman om en overgang, og at snart blir enige med PSV som vil motta mellom €15 og €20 millioner. Hvordan nederlenderen skal passe inn i Romas midtbane er en utfordring, spesielt med tanke på hvem som er der fra før av. Så gjenstår det å se om Strootman blir en større suksess enn Romas forrige «superstjerne» fra Nederland.

fQ8f8lf