Notiser 13/7

 

Det er helg, vi nærmer oss midten av Juli måned, og det begynner å haste for Sabatini og Garcia når det gjelder få en nogenlunde komplett stall med tid til å bli kjent med hverandre før sesongstart. Dette er også diverse medier klar over, og i den forbindelse er det ikke mangel på spekulasjoner rundt omkring ute på verdensveven.

Vel så viktig som de som ryktes inn, begynner vi med å se på de som sies å være på vei bort fra klubben. I denne sammenheng har navnene til Marquinhos og Daniele De Rossi har blitt nevnt til det kjedsommelige i hele år, og ryktene har tiltatt enda mer denne uken. Mange nyhetsbyråer enes nå om at det er meget sannsynlig at De Rossi vil gå til Chelsea om ikke lenge. Som det ser ut i dag meldes det at avtalen vil ligge på et pengebeløp på 11,2 millioner pund – og at Roma skal være interessert i å få med seg Wallace i avtalen.

Når det gjelder Marquinhos er rapportene mer ambivalente. Mens noen melder at den unge stoppersensasjonen blir uavhengig av bud, sies det samtidig av flere at det langt på vei ser ut som at en avtale med PSG er nært forestående. Dette skal man selvsagt ta med en stor klype salt, da det er lett å koke opp historier når de mest pengesterke klubbene er med i historien. Dog er det svært vanskelig for Sabatini og kompani å skulle si nei til et bud som overstiger 30 millioner euro – en enorm avkastning på en ettårig investering.

Også var det i den andre retningen, da. Fra meget uoffisielt hold påstås det at Palermo Stefano Sorrentino har blitt enig med Roma om personlige betingelser. Imidlertid har ikke klubbene funnet enighet seg imellom. Faktisk er det ikke mye som tilsier at de har hatt mye kontakt overhodet når det gjelder den 34 år gamle keeperveteranen. Selv om disse spekulasjonene dermed er noe tynne, er rimelig å anta at Sorrentino ikke har spesielt lyst til å følge Palermo ned Serie B  neste sesong.

Et annet navn som har vært hett i dag er den danske playmakeren Christian Eriksen. Playmakeren har i flere år vært hyllet som et stort talent, og ser endelig ut til å være på vei bort fra Ajax. Angivelig skal Liverpool være Romas største konkurranse i kampen om spilleren – et potensielt vinnende bud anslås å måtte overstige 15 millioner pund.

Til slutt tar vi med at Arsenals Gervinho har blitt nevnt i samme setning som Roma flere ganger i dag. Etter sigende skal Roma opprinnelig ha kommet med et bud på rundt 3 millioner euro, noe som skal ha steget til 7 eller 8 millioner etter flere avslag fra London-klubben. Ivorianeren har ikke blitt med resten av laget til Indonesia på grunn av uspesifisert sykdom, noe som kan tydes i den retning at han er på vei bort, eller ute i kulden.