Intervju: Anders Bore om Benatia

Som vi meldte på siden har midtstopperen Mehdi Benatia fra Udinese blitt klar Roma. I den forbindelse tok asroma.no kontakt med den største Udinese-supporteren her til lands, Anders Bore. 

benatia2

Hei og tusen takk for at du stiller opp på dette intervjuet. Først og fremst er det et stort tap for Udinese og miste Benatia og hvor viktig har han vært for klubben?

 Denne sesongen har vi så å si klart oss uten han grunnet skader og landslagsoppdrag. De 2 siste sesongene var han enorm og kanskje den beste stopperen i Serie A. Har vert nøkkelspilleren bak i vårt 3-5-1-1 systemet.

 

Dere får jo en god slump med penger pluss to talenter (Lopez og Verre) på deleierskap, er du fornøyd med pakken totalt sett eller hadde du heller sett at Benatia ble i klubben?

Det var trist å miste Benatia, men det lå i korten at dette kom til å bli hans siste sesong selv om han hadde kontrakt til 2017. Vi hentet han på free transfer før 2010/11 sesongen og prisen er veldig bra ilag med Verre og Lopez i sameie. Heldigvis så har Heurtaux bedret seg betraktelig (må beherske temperamentet litt) samtidig så har vi fått in Naldo og ikke mint Coeff til å dekke tapet.

 

Hva er Benatias styrker?

Veldig god en mot en. Gjør sjelden feil inni boksen og i tillegg er han flink med ball i beina.

 

Svakheter?

Selv om han er sånn noenlunde hurtig, så har jeg sett at akselerasjonen ikke er den beste. Han sliter litt med de raskeste spillerne, men det er marginalt. I CL ble han rundspilt av Walcott og mistet totalt motet.

 

Roma-forsvaret har jo ikke vært mye å skryte av de siste sesongene, kan Benatia være redningen å gå rett inn på laget og bli bautaen i det bakerste leddet?

Dere har fått en av de beste stopperne i Serie A og tross denne sesongen har vert litt trøblete så tror jeg absolutt han kan gå rett inn på laget. Han passer både i 3 og 4 system bak, i tillegg så er han en helt OK høyreback. Udinese har av og til dyttet han ut som høyreback når de trekker ned wingbacken på venstre side.

 

Vi takker Anders Bore for at han svarte på spørsmålene fra asroma.no. Du kan han følge han på twitter på @andersbore .