Lørdagsnytt

 

I går kunne vi melde at Kevin Strootman endelig hadde blitt offisielt presentert som Roma-spiller. I dag var det tid for hans første pressekonferanse, hvor det først og fremst ble kunngjort at den unge nederlenderen skulle få gleden av å spille med trøye nummer 6. Dette kom for mange som en overraskelse, ettersom dette trøyenummeret ble pensjonert når den legendariske midtstopperen Aldair ga seg for klubben for ganske nøyaktig 10 år siden.

I tillegg til den relativt høye prisen Roma har betalt for Strootman, kan man jo tenke seg at nyervervelsen føler et visst press, noe det samlede pressekorpset også foreslo. Strootman virket imidlertid rolig og fattet gjennom hele intervjuet og svarte på alle de forventede spørsmålene med gjennomtenkte og positive svar – kanskje var han litt lettet av at Aldair selv uttalte på radio tidligere i dag at det var greit. For øvrig rakk Strootman å skryte både av klubben, treneren og De Rossi – og i tillegg fikk han vridd Romas fravær i Europa til neste sesong til noe positivt i den forstand at han da får bedre tid til å tilpasse seg overgangen til et høyere nivå fra det i Eredivisie. Alt i alt virket nederlenderen seriøs og motivert på dagens pressekonferanse, og skal bli en svært spennende spiller å følge i sesongen som kommer.

En annen mann som har funnet veien til den italienske hovedstaden i løpet av helgen er den 20-år gamle uruguyanske spissen Gonzalo Bueno. Jada, det går vel ikke en sommer uten at Sabatini finner veien til Montevideo for å finne obskure spillere. Nå har imidlertid Nico Lopez vist seg å være et talent av rang, og Bueno har også vist glimt av storhet både på aldersbestemte landslag og klubblaget Nacional Montevideo, iallfall av det som kommer frem av de få skrytevideoene det foreløpig er å finne på veven. Foreløpig kommer Bueno på lån for sesongen til en pris av 1,5 millioner euro, og har deretter skaffet seg en opsjon på kjøp pålydende 6,5 millioner – eller en totalpris på 8 millioner euro.

 

Ellers er det i morgen tid for en ny treningskamp, denne gangen mot tyrkiske Bursaspor. Laget fra byen Bursa nord-vest i landet endte på en 4. plass i Süper Lig i sesongen som var, og spiller man på at Roma skal vinne kampen i morgen, får man igjen omtrent 1,50 ganger innsatsen. Noen særlig detaljer om potensielle lagoppstillinger er vanskelig å oppdrive, men utifra det vi kan hente fra rapportene fra dagens trening ser man at Lamela har blitt terpet som spydspiss, mens både Maicon, Benatia og Strootman trente separat. Ellers tok Florenzi det rolig i dag, mens Torosidis måtte gi seg tidlig på grunn av vondt i ryggen.

Ellers er det å vente, som i alle treningskamper mot antatt dårligere motstand, at de aller fleste skal få en del spilletid – sannsynligvis en omgang hver. Som i treningskampen tidliger i uken hvor Roma vant 9-1 mot et lokalt lag i Riscone, vil vi nok igjen se en offensiv 4-3-3.

Daje!