Daniele De Rossi 30 år – hva nå?

De Rossi - tegningDaniele De Rossi fyller i dag 30 år. I løpet av disse årene har hans fremtid i Roma aldri vært mer uviss enn denne sommeren. Selv om det den siste uken har vært lite konkrete nyheter om De Rossi er det større sannsynlighet enn på lenge at han forlater Den evige stad. Grunnen: høy lønn og svake sportslige prestasjoner.

Det er ingen Roma-supporter som ønsker å selge Daniele De Rossi. Flere og flere innser imidlertid at det vil være den beste løsning for alle parter, selv om prisen for Capitano Futuro er langt lavere i dag enn for bare noen sesonger siden.

Men så var det nettopp det at det er Capitano Futuro, da. Totti har selv ymtet frempå at ”denne drakten er min siste”, selv om dette nok må anses som et forhandlingsargument i jakten på ny kontrakt. Om et par sesonger er det likevel overveiende sannsynlig at det er en annen spiller enn Totti som leder Roma ut på banen. I over et tiår har vi blitt forespeilet at denne personen vil være Daniele De Rossi.

Etter nyheten om at Roma hadde tilbudt Real Madrid å kjøpe De Rossi – noe spanjolene angivelig avslo pga. alder og lønn – har Chelsea og London syntes som den mest nærliggende destinasjonen. Heller ikke på denne fronten har det vært noe nytt, og ryktene om Manchester City avtok med Roberto Mancinis avgang før sesongslutt.

De Rossi gjenopptok i dag treningen på Trigoria etter en utvidet sommerferie pga. Confederations Cup. Fansen hadde hengt opp et banner utenfor Trigoria som lød: ”Daniele De Rossi, il nostro vanto” – Daniele De Rossi, vår stolthet. Det er tydelig at fansen er delt i spørsmålet om De Rossi, men det spørs nok om eierne er klar over hvilke reaksjoner det vil skape om De Rossi skulle forsvinne.

I løpet av dagen har også De Rossi hatt et møte med Rudi Garcia. Det er lite trolig at de kun blåste lysene på bursdagskaken, De Rossi skal nemlig ha en rekke spørsmål som han ønsker avklart av den ferske treneren. Det spekuleres i om Garcia på sin side ønsker å bruke De Rossi sentralt i en 4-2-2-2 med nysigneringen Kevin Strootman. Med andre ord kan sagaen få en ny tvist de nærmeste dagene.

Vi krysser fingrene.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=35gXK2RBAa0[/youtube]