Offisielt: De Sanctis til Roma

7557374116_5d4ec60e8b_oAS Roma meddelte på sine hjemmesider i går at den italienske keeperen Morgan De Sanctis hentes fra Napoli for 0,5 millioner euro. Den tidligere Udinese-målvakten har signert en toårsavtale med Roma verdt 1,1 millioner euro per sesong.

De Sanctis er tiltenkt rollen som Romas nye førstekeeper. Han ble tilgjengelig for en rimelig penge da Napoli gikk til anskaffelse av både Rafael (Santos, 5,5 millioner euro) og Pepe Reina (lån). 36-årige De Sanctis har foruten Napoli og Udinese vært innom Galatasaray, Juventus, Sevilla og Pescara i tilfeldig rekkefølge før han nå skal representere Roma. Han har 6 landskamper for Italia og var en del av EM-troppen i Polen og Ukraina sist sommer.

De Sanctis har først og fremst kommunikasjonen med forsvaret som sin store styrke. Han er samtidig en habil skuddstopper selv om rekkevidden ikke er på høyde med de aller beste. Ta bare en titt ca. 0:30 ut i denne:

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=5dsRSoOOFCw[/youtube]

Mange hadde kanskje ønsket seg et sterkere og mer spennende navn enn Morgan De Sanctis mellom stengene. Alt fra ubeskrevede Rafael til Julio Cesar har vært nevnt i mediene. Til slutt havnet Roma på et svært erfarent navn som kan vise seg å få en positiv effekt på et forsvar som på godt norsk ikke har lignet grisen de to siste sesongene. Utfordringene står med andre ord i kø for «Superman» De Sanctis som i forbindelse med overgangen fra Napoli selv betalte for denne annonsen i dagens Corriere dello Sport:

C_2_Articolo_329528_paragrafi_paragrafo_0_testoParagrafo_1

Alle rettigheter: Corriere dello Sport og Morgan De Sanctis

Benevenuti, Morgan!