Seier i Hellas

 

Nicolas Burdisso og Michael Bradley scoret målene for Roma som gikk seirende ut av duellen mot greske Aris Thessaloniki

romaaris

Lagoppstillingen. (Foto: asroma.it)

 

I fjor tok Roma i mot Aris Thessaloniki på Olimpico da den gang Zemans Roma slo grekerne 3-0. I år var det Aris Thessaloniki tur til å være vertskap og det var nesten fullsatt på Kleanthis Vikelidis Stadium i Thessaloniki, Hellas. Romas eneste greker Vasilis Torosidis fikk æren av å være kaptein på «hjemmebane» og ledet laget ut på banen til nesten 30 grader og pyro fra hjemmefansen.

De 11 spillerne Rudi Garcia hadde valgt til å starte kampen i  4-2-3-1 formasjon var:Skorupski; Torosidis, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, Strootman, Marquinho; Lamela, Borriello, Caprari.

Spesielt stor spenning var det til Kevin Strootman som fikk sin debut for Roma og det tok ikke lang tid før nykommeren gjorde seg bemerket; ikke minuttet var spilt en gang før nederlenderen suste inn en takling som endte med frispark for hjemmelaget i en farlig posisjon. Heldigvis for Roma og Strootman utnyttet ikke Aris frisparket nevneverdig.

Det skulle derimot ikke ta lang tid før vertskapet fikk et nytt frispark, men denne gang i en relativt håpløs posisjon. Chigozie Udoji kom til klubben for 4 dager siden og ville gjerne vise seg fram for sitt nye hjemmepublikum da han skrudde frisparket i mål fra 20 meter. Roma-keeperen Skorupski burde absolutt tatt skuddet, men et mellomsteg ut i feltet gjorde veien tilbake til nærmeste hjørnet veldig lang. Scoring ble det og Udoji feiret med noen saltoer da storskjermen viste 1-0 til Aris som ikke hadde skapt noe før målet kom etter et drøyt kvarter.

Resten av omgangen trillet Roma mye ball og kom til mange skuddmuligheter, men satte ikke Aris-keeper Dioudis på noen særlig prøve og resultatet ebbet ut i 1-0 til pause.

I pausen valgte Rudi Garcia og gjøre noen endringer når Romagnoli, Bradley, Tallo og Totti tok plassene fra Castan, Pjanic, Caprari og Lamela.

Med friske bein tok Roma et større grep på kampen og gjorde hjemmekeeperen litt svett i trøyen. Nærmest var Marquinho som headet ballen fra 3-4 meter, men som ble stoppet av en glimrende reaksjonredning fra nevnte Dioudis.

Uten uttelling på sine foreløpige bytter valgte Garcia og gjøre enda flere utskiftninger ved drøye timen spilt når Burdisso, Jedvaj, Verre, Osvaldo og Taddei kom inn for Dodo, Torosidis, Strootman, Borriello og Marquinho.

Anført av Totti og Taddei rullet Roma over Aris den siste halvtimen og skapte flere gode skuddmuligheter. Skuddmulighetene endte i mange cornere og når Taddei en sjelden gang fikk prøve å slå en corner fant han Nicolas Burdisso i feltet som headet ballen hardt og kontant bak i nota med rundt 20 minutter igjen å spille. 1-1.

Roma var tydeligvis gira på å vinne kampen og snaue ti minutter før slutt rullet Roma opp et mønsterangrep som endte ute på venstresiden til Balzaretti. Balzaretti spaserte med ballen nedover venstresiden og la til slutt inn ballen til Michael Bradley som hadde en enkel oppgave av å omsette innlegget til scoring på åpent mål. 2-1 og spillerne som kom på scoringslisten en gang hver under fjorårets sesong hadde snudd kampen til Romas fordel.

Sluttminuttene fortsatte Roma å presse på og var nærmest 3-1 når Valerio Verre kom alene med keeper, men dess»verre» for unggutten ble det ikke scoring.

Kampen endte dermed 2-1 til Roma etter en veldig god andreomgang. Turen går nå tilbake til Roma før laget drar over atlanteren på søndag for å spille kamper på det amerikanske kontinentet. Neste kamp blir 1. august kl. 01.00 mot et sammensatt lag fra MLS (MLS All Stars) som møter Roma i Kansas Citybradleyroma