Forhåndsomtale: MLS All-Stars – Roma

Natt til torsdag spiller Roma sin første kamp på sommerens USA/Canada-turné, motstanderen i Kansas City er MLS All-Stars som kan skimte med blant annet en tidligere laziale, en som har tatt topscorertittelen 4 ganger i Premier League og en gammel Tippeliga-kjenning.

mlsallstars

 

Hva er MLS All-Stars?

MLS All-Stars er et konsept som så dagens lys i 1996, men den gang var det en kamp mellom de beste spillerne fra øst mot vest (western/eastern conference). Etter å ha drevet på noen år med denne veldig underholdende årlige kampen (over 9 mål i snitt pr. kamp) ble det i 2002 arrangert for første gang en kamp med ett sammensatt lag fra MLS hvor motstanderen var det amerikanske landslaget. Etter å ha beseiret det amerikanske landslaget måtte mexicanske Guadalajara se seg slått som det første utenlandske laget året etter. MLS All-Stars fortsatte sin seiresrekke mot de britiske lagene Fullham, Chelsea, Celtic og West Ham før Everton stoppet seiersrekken på straffespark i 2009. Etter å ha blitt slått to ganger av Manchester United kom MLS All-Stars tilbake på vinnersporet i fjor etter at Chelsea tapte 3-2. I år spilles kampen mot Roma som blir det første italienske laget som møter MLS All-Stars.mlstrofee

Spillerne som spiller for MLS All-Stars er plukket ut på forskjellige måter. 9 av spillerne er valgt av lagets trener Peter Vermes i tillegg er 10 ytterligere spillere tatt ut via Fans XI hvor fansen har plukket ut spillere via en stemmeavgivning. Den siste plassen på Fans XI fikk plassen gjennom FIFA13 hvor spilleren som presterte best på spillet ble tatt ut. Mannen som var «best» på FIFA var italienske Marco Di Vaio som har spilt for flere klubber i Serie A deriblant Lazio, Juventus, Genoa og Bologna. I følge mlssoccer.com scoret spillerne verden over 74 000 mål på FIFA med angriperen som sikret han en plass i troppen.

MLS All-Stars tropp

Keepere: Nick Rimando (Real Salt Lake), Raúl Fernández (FC Dallas)
Forsvar: Corey Ashe (Houston Dynamo), Matt Besler (Sporting Kansas City), Tony Beltran (Real Salt Lake), Aurélien Collin (Sporting Kansas City), Omar Gonzalez (Los Angeles Galaxy), DeAndre Yedling (Seattle Sounders)
Midtbane: Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Patrice Bernier (Montreal Impact), Brad Davis (Houston Dynamo), Landon Donovan (LA Galaxy), Will Johnson (Portland Timbers), Mike Magee (Chicago Fire), Graham Zusi (Sporting Kansas City)
Angrep: Marco Di Vaio (Montreal Impact), Thierry Henry (New York Red Bulls), Jack McInerney (Philadelphia Union), Camilo Sanvezzo (Vancouver Whitecaps), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)

henry

I den opprinnelige troppen var Robbie Keane og Tim Cahill med, men grunnet skader har disse to blitt erstattet av Landon Donovan og Jack McInerney.

Den spilleren som helt klart stikker seg ut er Thierry Henry som har en fortid i Monaco,Juventus, Arsenal og Barcelona. Med 4 topscorertitler i Premier League, europamesterskap og Champions League-gull er Henry den klart mest meritterte spilleren på laget og vil naturligvis bære kapteinsbindet i natt. Henry sa følgende på mandagens pressekonferanse:

«Jeg har stor respekt for Totti. Når en snakker om Roma tenker du på Totti og når du snakker om Totti tenker du på Roma. Jeg har spilt mange kamper mot han, har vunnet noe og tapt noen veldig store kamper (VM-finalen).  Jeg har massiv respekt for han som har blitt i den samme klubben som en heiet på som liten gjennom hele karrieren.»

En av spiller å bite seg merke i er midtbanespilleren Patrice Bernier som tidligere har spilt i både Moss og Tromsø. 33-åringen er ikke lovet startplass av trener Peter Vermes, men Vermes sa tidligere i uken at alle spillerne vil få spilletid og det blir dermed et lite gjensyn for de som husker kanadieren fra tiden i Norge. Spillerne som garantert starter er Fernández i mål, Zusi på midten og kaptein Henry noe trener Vermes sa under et intervju med MLSsoccer mandag.

bernier

Patrice Bernier etter en scoring for Moss (Foto: moss-avis)

 

Roma

Roma har fra før i sommer spilt tre treningkamper som har resultert i to seire og ett uavgjort. Seieren sist mot Aris var av det imponerende slaget når laget kom tilbake etter å ha ligget under til pause. Etter å ha hatt en liten pit-stop i Roma ankom Rudi Garcia og mannskapet USA og Kansas City søndag kveld og har de siste dagene trent på Sporting Park (banen hvor kampen spilles) og hjemmebanen til byens amerikanske fotballag Kansas City Chiefs.

Omtrent hele a-laget er på plass i Kansas City med unntak av skadede Mattia Destro og utelatte Marco Borriello. Marco Borriello er helt klart på vei ut portene på Triagoria, men senest i går sa angriperen nei til et tilbud fra Malaga og etter at Gilardino-byttet ble strandet ser det vanskelig ut å bli kvitt 31-åringen som drar inn en veldig pen lønn fra tiden Sensi-familien regjerte.

Ellers trente Pablo Osvaldo og Maicon alternativt i går, men førstnevnte får nok sjansen fra start ettersom dekningen på spiss-plass ikke er av det store slaget.de sanctis-roma

Morgan De Sanctis vil mest sannsynlig få sin debut for Roma i morgen og starter trolig kampen. 35-åringen ble offisielt presentert som Roma-spiller for under en uke siden, men er allerede klar for dyst for ulvene.

Michael Bradley har vært en av de store trekkplastrene for kampen ettersom hans pass er det samme som de fleste på tribunen. Amerikaneren startet sin karriere i MLS og blir etter alle solemerker å se fra start og ellers kan en vente seg denne sannsynlige lagoppstillingen:

De Sanctis; Balzaretti, Burdisso, Benatia, Torosidis; De Rossi, Strootman, Bradley; Totti, Lamela, Osvaldo

En kan se på lagoppstillingen at det er ett toppet lag som kan gå ut å kjempe om troféet det faktisk står om. Flere av spillerne har skjønt alvoret og har uttalt at dette er ikke en vanlig treningskamp. Stadion vil bli fullsatt (oppimot 20 000) og Romas administrende direktør Italo Zanzi sa at det er en stor ære å være det første italienske laget som får spille denne kampen.

 

Det er fullt kjør i Kansas City i disse dager og det er omtrent en festival i arrangørbyen før kampen. Flere konserter og mye opplegg skjer rundt omkring i byen og det hele avgjøres onsdags kveld (amerikansk tid) for det store høydepunktet når landets egne kjeledegger tar i mot Roma i Kansas City-

 

Kampinfo:

Lag: MLS All-Stars – Roma

Sted: Sporting Park, Kansas City

Tidspunkt: 03.20 norsk tid

TV: CMore Fotball HD, csports.no (NB! Kamptidspunkt står 04.50 i TV-guiden og på csports, men vi har vært i kontakt med dem slik at kampen skal vises live kl. 03.00)

1077716_538265936234225_1533919292_o

Holder du deg våken i natt for å få med deg kampen?