MLS All-Stars 1-3 Roma

 

Sporting Park i Kansas City var kledd opp til fest, men det ble ikke mye å juble for når hjemmeyndlingene i MLS All-Stars fikk en real romersk leksjon i fotball. Strootman, Florenzi og Junior Tallo sørget for at endelig Totti fikk løfte et trofé igjen.

Tottitrofe

Rudi Garcia viste med lagoppstillingen at han virkelig ville vinne denne kampen her og stilte omtrent det beste mannskapet han hadde tilgjengelig. I en typisk 4-3-3 ble disse 11 spillerne tatt i mot av 20 000 fans på Sporting Park:

 De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti; Bradley, Strootman, Florenzi; Pjanic, Tallo, Totti

For motstanderlaget fikk Thierry Henry det ærefulle oppdraget av å gå side om side med Totti når han entrer gressmatten først som kaptein foran sine lagkamerater i MLS All-Stars. Den rutinerte Henry dannet spisspar med den enda mer rutinerte Marco Di Vaio som en ikke så noe mer til i løpet av kampen.

Med alle 22 mann klare til avspark fikk de av oss som holdt seg våken koffeindrikken i halsen når den amerikanske TV-produsenten dundret til med et dommer-kamera fra starten av. Dommer-kameraet var festet ved siden av øret til kamplederen for kvelden Hilario Grajeda og viste nøyaktig hva han så på når kampen ble sparket i gang. Heldigvis for oss seerne ble ikke denne funksjonen brukt veldig ofte under kampen.

Når kamerasikten var som det skulle være prøvde MLS All-Stars å legge press på Roma i åpningsminuttene, men etter allerede etter 4 minutter fant Roma hull i MLS sine bakerste rekker som sto høyt i banen. Pjanic mottok ballen fra Florenzi på egen banehalvdel og spaserte framover med ballen før han slo tilbake igjen til Florenzi som hadde løpt lengre opp i banen. Med ett touch flikket Florenzi ballen i bakrom hvor Kevin Strootman hadde tatt det dype løpet fra midten. Alene med keeper gjorde nederlenderen ingen feil og fikk kranglet ballen inn i nota med hjelp av midtstopper Collin som prøvde å hindre nederlenderens sitt første mål i Roma-trøya. 1-0 og festen var i gang.målscorere

Utover omgangen ble Roma mer og mer overlegne og satte flere baller i nettet, men en oppmerksom og god linjedommer avvinket scoringene korrekt for offside alle tre gangene. Nærmest «ordentlig» scoring før pause var Junior Tallo som fikk en legg på et innlegg fra Totti, men uheldigvis for unggutten og Roma var den avslutningen innenfor rekkevidden til MLS All-Stars sin keeper Fernandez.

Omgangen ebbet dermed ut i 1-0 og det nærmeste MLS All-Stars kom var Marco Di Vaio sitt skuddforsøk som endte til innkast for Roma.

Andre omgang startet likt som den første, men denne gangen var det Florenzi sin tur til å komme på scoringslisten. Florenzi må nok gi noen av æren til Balzaretti etter at han tok en raid nedover venstresiden før han la inn til Florenzi som kom alene med keeper og satte ballen kontant bak den innbyttede keeperen Rimando. 2-0 og Roma cruiset videre mot seieren.

Etter scoringen tok MLS All-Stars mer og mer over kampen, uten å skape de store sjansene. Nærmest var Landon Donovan da han utnyttet en forsvarstabbe fra De Rossi og kom alene med Lobont som nettopp hadde kommet inn for debutanten De Sanctis. Lobont reddet mesterlig skuddet fra den tidligere Premier League-spilleren som spilte sin 12 MLS All-Stars kamp på rad.

Da skremmeskuddet fra MLS All-Stars var unnagjort punkterte Junior Tallo kampen med drøye 20 minutter igjen å spille. Den utskjelte spissen fikk scoringen servert på gullfat etter at Strootman og Bradley kombinerte vakkert innenfor 16-meteren til MLS All-Stars hvor Strootman la ballen over til Tallo som på åpent mål kunne sette ballen enkelt inn i mål, en veldig vakker scoring og med 3-0 var kampen kjørt.

Hjemmefansen skulle likevel få noe å juble for da Gonzalez steg høyest i været på et frispark på overtid. Med få sekunder igjen ble 3-1 sluttresultatet, noe som kan sies å være et greit resultat utifra sjanser og spill.

I god amerikansk ånd skulle selvfølgelig en MVP (Mest verdifulle spiller) kåres og den heldige vinneren av et krystalltrofé og en bil var Alessandro Florenzi som med en scoring og en målgivende pasning imponerte juryen nok til å gjøre seg fortjent til utmerkelsen.

Dermed var årets første pokal i hus og måtte mange flere komme!

(Innbyttere Roma: 63′: Ut: Pjanic, Florenzi, De Sanctis Inn: Marquinho, De Rossi, Lobont. 80′ Ut: Tallo Inn: Caprari. 86′ Ut: Totti Inn: F.Ricci)

NB! Fikk du ikke sett kampen går den i reprise på CMore i flere dager fremover.

florenzimvp