Borteseier!

 

Dessverre var det ingen i redaksjonen i asroma.no som satt oppe lenge nok til å se Roma, (etter rapportene å dømme ganske så enkelt) valse over Toronto FC natt til torsdag. Kampen endte til slutt 4-1 i de gulrødes favør, og begynte med et uheldig selvmål av Burdisso da han, ikke uten ferdighet, headet ballen i det lengste hjørnet av sitt eget mål. Hjemmelagets ledelse skulle dog ikke stå seg lenge. Maicon fosset oppover høyresiden i kjent og gammel stil ikke lenge etterpå, og hadde en enkel jobb med å sende inn en lav ball som Florenzi enda enklere dyttet inn. 1-1. Samme Florenzi stilte med assist senere i den første omgangen, da en kort corner ble til et meget godt innlegg som mannen som mange elsker å hate – Marco Borrielo – fikk hodet på, og plutselig var Roma i ledelsen.

I andre omgang var det den rykteomspunnede Pjanic sin tur til å vise seg frem. Roma fikk et frispark på 18-19 meter, som bosnieren videreformidlet over muren og i lengste hjørnet, utagbart for keeper Frei. Pjanic var ikke ferdig der, og i det 86. minutt utynyttet han slapt kanadisk forsvarsspill, og rundet keeper før han lekent og nø freidig hælsparket ballen i mål. Enkel seier, nø som sikkert vil være bra for selvtilliten foran neste kamp som er mot langt vassere motstand, nemlig Chelsea, natt til søndag.

I andre nyheter kan Il Romanista i dag melde at Rudi Garcia skal ha bedt Sabatini om å beholde Leandro Castan i troppen – til tross for interesse fra både Valencia og Villareal. Per i dag ser det dermed ut som at brasilianeren vil danne par med Benatia i kommende sesong, nø vi kan si oss relativt fornøyd med. Dog er ingenting spikret, og Steauas Vlad Chiriches kan fremdeles være på vei til den evige stad.