Positivt tross tap

Kampen åpnet med at David Luiz satte inn en takling på Daniel Osvaldo som overhodet ikke var kvalifisert for noen treningskamp. Det påfølgende frisparket endte i en Chelsea-kontring med en ålreit avslutning fra seksten meter, men Morgan De Sanctis hang godt med på notene.

Chelsea styrte kampen innledningsvis og spesielt Romas midtbane slet med å finne seg til rette uten Mirlalem Pjanic til stede. Men ettersom omgangen skred frem spiste Roma seg sakte, men sikkert inn i kampen. Totti begynte å leke og fant Osvaldo ved et par anledninger. Det var dog fra den andre kanten målet skulle komme. Chelsea-keeper Mark Scwarcher rotet et tilbakespill inn i egen stolpe og nådde aldri frem på returen før Erik Lamela smalt ballen i mål etter 21 spilte minutter.

Resten av omgangen var forholdsvis jevnspilt, der Osvaldo hadde den største sjansen for Roma da han dro seg inn fra siden og fikk avsluttet. Den gang var Schwarcher betraktelig bedre med på notene. Roma gikk i garderoben med en fin 1-0 ledelse etter en mer enn godkjent omgang mot et Chelsea som serieåpner neste helg. Fruen, som er Chelsea-supporter, har lite å si til undertegnede i pausen. 15 lange minutter.

Roma skulle få en femminuttersperiode tidlig i andre omgang der forsvaret skulle gi Chelsea litt håp. John Terry fikk stå helt alene på et frispark, men satte headingen rett på en for dagen god Morgan De Sanctis. Men målet skulle komme for de blå da både Maicon og Castan ble dratt ut av posisjon og Frank Lampard gjorde som han gjør best, la ballen kontant i det bortre hjørnet.

Resten av omgangen er forholdsvis jevnspilt, men mens Chelsea kan sette på Hazard kan Roma skilte med å fyre innpå Junior Tallo mot tampen. Etter 89 minutter kommer Hazard inn langs dødlinjen. De Sanctis redder først og ballen havner i feltet. Der dukker Lukaku opp og pirker inn 2-1 til José Mourinho’s gutter, noe som også blir sluttresultatet.

En positiv forestilling fra Roma, som naturlig nok ligger bak en av PL-favorittene i sine sesongforberedelser. Heldigvis kom giallorossi fra matchen uten varige mén der både Luiz og Van Ginkel gjorde sitt ytterste for å permanent plassere Osvaldo og Strootman på sidelinja. Gule og røde kort kan også benyttes i treningskamp, herr dommer.

Alt i alt ingenting å si på innsatsen til Roma i USA. Spesielt ser Mehdi Benatia ut som et bunnsolid kjøp. Så får vi håpe smellene han fikk er borte i morgen.

Forza Roma!