Alexander Doni legger opp

5549992525_926098637a_o

I går gav brasilianeren Donieber Alexander Marangon, bedre kjent som bare «Doni», beskjed om at han gir seg med profesjonell fotball. Målvakten spilte for Roma i seks sesonger fra 2005 til 2011, og fikk sin debut borte i snødrevet mot Tromsø i Europa League. Flere av  sesongene må kategoriseres som gode etter en ustødig start. Særlig 2009-sesongen var av det solide merket, men dessverre ødela en skade under sesongstarten i 2010 Donis utvikling.

Foruten Roma har Doni spilt for blant annet Corinthians, Santos, Juventude, Liverpool og Botafogo. Etter at han fikk et hjerteinfarkt i fjor sommer terminerte han kontrakten med Liverpool og vendte hjem til Brasil i håp om å komme tilbake på banen. Nå er det imidlertid definitvt stopp.

– Gud har bestemte at jeg ikke skal spille mer, uttalte Doni på en pressekonferanse i hjemlandet. Særlig tungt for ham var det å innse at sønnen hans aldri skulle få se ham spille igjen. For den observante var Donis barn ofte med keeperen på Trigoria for å se ham trene og være i nærheten av de andre spillerne. Doni skal nå opprette en fotballskole, med støtte fra AS Roma, i hjemlandet Brasil. Roma var også tidlig ute etter annonseringen på sin offisielle twitterkonto og takket Doni for lang og tro tjeneste.

Redaksjonen i ASRoma.no ønsker også Doni lykke til videre. Vi kommer til å huske de mange (og noen ganger vel luftige) tigersprangene, og den gode kommunikasjonen med forsvaret. Doni ble forøvrig ofte trukket frem som den mest seriøse i Roma-troppen av blant flere av de øvrige spillerne. Han fikk også ti A-landslagskamper for Brasil.

In bocca al lupo, Doni!

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=SsLKNMvl-Rk[/youtube]

Kilder: laroma24.it