Slapp generalprøve

Roma så brukbare ut i USA. Men hjemme på italiensk jord ble generalprøven mot Ternana lite å juble for til tross for seier 2-1.

Nok en gang slapp Roma inn ett mål, noe de har gjort i hver treningskamp med unntak av 1-2 tapet for Chelsea. Det liker Rudi Garcia dårlig:

«Vi spiller en bra første omgang, men jeg liker ikke at vi nok en gang slipper inn mål. Men laget jobber hardt og det er bra. Maicon fikk 90 minutter, noe som er viktig for ham.»

Roma tok ledelsen borte mot Serie B-laget etter 11 minutter da Federico Balzaretti, en av dagens bedre Roma-spillere, trakk inn fra venstre og druste til med høyrefoten. Ballen lå millisekunder senere i nettmaskene til de aller flestes store overraskelse. Scoringen kunne minne noe om den en viss Marco Cassetti leverte i Portugal for noen år siden.

Få minutter senere skal Roma ha straffe når Pjanic blir felt i feltet, men dommern valgte å ikke blåse. Etter 32 minutter får derimot hjemmelaget straffe når Benatia feller Viola. Antenucci scorer på det påfølgende straffesparket.

Roma lot seg dog ikke affisere. Kun ett minutt etter utligningen finner Florenzi nysigneringen Strootman i feltet. Han er nådeløs fra kort hold og smeller ballen i nettet på helvolley. Roma leder 2-1, noe som også sto seg til pause.

Andre omgang ble en trist affære der fint lite skjedde. Bevegelsene stoppet opp og etterhvert preget alle byttene tempoet i kampen. Hverken Ternana eller Roma ba opp til noen form for dans og dermed satt man igjen med en litt tom følelse etter kampen. Det mest positive var Balzaretti og Maicon som leverte godt fra hver sin back. Erik Lamela ga igjen grunn til bekymring, der han var helt usynlig.

Mest bekymringsfullt var allikevel skaden som gjorde at Kevin Strootman måtte ut. Nederlenderen har forstuet en ankel og er forventet å miste de to første Serie A-rundene mot Livorno og Hellas Verona. Etter disse kampene er det en landslagspause og han er forventet å returnere etter dette.

STROTMAN_2_A_TERNI_.