De Sanctis: Roma er kanskje min siste utfordring

Mandag kveld holdt De Sanctis pressekonferanse på Olimpico sammen med Romas administrerende direktør Italo Zanzi hvor målvakten uttalte seg om den hans framtid i klubben og Romas kommende sesong.de sanctisroma

Zanzi: «De Sanctis har en lang i historie i Italia og i utlandet, vi er veldig fornøyde med å ha fått han med på laget, han er en god leder både på og utenfor banen, velkommen til AS Roma!

Hva er ditt og lagets mål?

De Sanctis: » AS Roma er en ny utfordring i min karriere, det blir kanskje min siste hvis en tenker på europeisk toppfotball. Jeg har kommet hit med stor entusiasme og et stort ønske om å gjøre det bra. Det blir den tredje sesongen for Roma uten europa-plass så målet er å bringe laget tilbake dit.

Juventus og Napoli på topp, hva med AS Roma?

De Sanctis: «Det er helt åpenbart at Juventus er sterkere enn konkurrentene. Napoli har endret seg noe, mer enn hva en tror, men de har bygget en sterk arbeidsmoral som vil gi dem overtaket i forhold til konkurrentene Fiorentina og Milan. Muligens også Lazio og Inter. Vårt lag er konkurransedyktige på lik linje, men det er syv lag som kjemper om fem plasser i Europa i tillegg til Coppa Italia. Vi må starte godt fra sesongstart og gi laget umiddelbart selvtillit.

Napoli var 16 poeng foran Roma i fjor. Hva med nå?

De Sanctis: «Når jeg spilte mine siste fire år i Napoli var det alltid snakk om «på papiret», men vi viste at laget overgikk de opprinnelige forventningene. Når vi snakker om «på papiret» for AS Roma må de anses bak Juventus og Napoli, men jeg er ekstremt selvsikker etter å ha blitt kjent med treneren, laget og alle som jobber rundt klubben. Jeg tror vi kan gjøre store ting med dette laget.

Jeg hadde denne troen før jeg signerte kontrakten, men jeg har fått det enda mer etter å ha blitt kjent med alle. Det vil ikke bli en mangel på resultater som følge av tekniske eller taktiske grunner fordi treneren er sterk og så er spillerne. Målet er å bygge en sterk mentalitet med spillere som tenker på laget før de tenker på seg selv. «

Keepersituasjonen har alltid vært vanskelig i AS Roma…

De Sanctis: «Jeg føler meg sikker på å ha de rette ferdighetene for å gjøre jobben min, det er jeg overbevis om. Men jeg tror det først og fremst er et spørsmål om laget fordi lagets innsats gjør forskjellen på innsatsen min. Med hensyn på de to siste sesongene tror jeg at laget manglet mer enn keeperne, spesielt med tanke på Stekelenburgs verdi, med det mener jeg at vi må at vi må jobbe som et lag slik at enkeltpersoner kan ha suksess, fra angrep, midtbane, forsvar og undertegnede.»

Benatia og Castan som midtstoppere?

«Det er viktig at keeper kommuniserer med lagkamerater, forsvarere, midtbanespillere eller spisser, er det viktig, kanskje du undervurderer det når du er ung, men det er viktig. Benatia og Castan er en solid duo, men vi må være solide på banen og bevise at det er slike kvaliteter i laget. «

 

Hva synes du om Castan og Benatia som midtstopperduo?

«Det er viktig at keeper kommuniserer med lagkamerater, forsvarere, midtbanespillere eller spisser, er det viktig, kanskje du undervurderer det når du er ung, men det er viktig. Benatia og Castan er en solid duo, men vi må være solide på banen og bevise at det er slike kvaliteter i laget.

«Forskjeller mellom Mazzarri og Garcia? Hvordan fikk du forlate Napoli?

«Jeg liker vår trener, jeg liker hans måte å trene på og hans oppførsel mot laget. Man viste noe om de resultatene han oppnådde tidligere, men jeg ville bli kjent med han først og for øyeblikket er det det som har gjort meg lykkeligere og mer optimistisk for fortsettelsen. Garcia bruker et annet system enn Mazzarri. Garcia kommuniserer med laget på en tydelig måte selv om han kun har vært her i 5-6 uker.

«Angående Napoli sier jeg ikke så mye fordi vi er i Roma og bryr meg ikke så mye om historien, jeg bodde der i fire fantastiske år og forlot en stor klubb fordi jeg følte at det ikke var ønske om at jeg skulle ha en viktig rolle i laget lengre.»

«I min alder trenger jeg å føle at alt avhenger av resultatene mine og når det var mulighet til å komme til AS Roma, som er ambisiøse og har et seriøst prosjekt bestemte jeg meg å spørre klubben (Napoli) om å få bytte klubb. I begynnelsen var de ikke fornøyd, og det var noen spesielle øyeblikk med presidenten, selv om alt til slutt ble løst, så nå er jeg her, og jeg er henrykt over å være her. Jeg var glad for å ha vært en del av en klubb som Napoli. »

Har du snakket med Totti?

«Under turen snakket vi ofte, og vi ble sittende ved siden av bussen og diskuterte mye, vi er enige om dette er en viktig sesong for laget, og jeg så ham som veldig overbeviste og entusiastiske, jeg virkelig tror at Francesco kan være en leder på banen og også i garderoben. Jeg er overbevist om at han kan gjøre det enda bedre i år enn den forrige.»