Lamela til Tottenham: kun detaljer gjenstår

sabatini

Romas sportsdirektør Walter Sabatini er kjent for å bruke to klokker. Nå må han også snart ha to lommebøker.

Slik verst fryktet ser Erik Lamela ut til å bli klar for Tottenham innen kort tid. Til tross for at Rudi Garcia fortsetter sesongoppkjøringen med argentineren som planlagt, er det mye som beveger seg i kulissene. Representanter for Lamela skal ha forhandlet med Tottenhams utsendinger i Madrid. Forhandlinsgstedet sier seg selv med hensyn til de pågående samtalene mellom Real og Tottenham vedrørende Gareth Bale, som blant andre Lamela skal fylle tomrommet etter. Italienske medier melder at Roma får totalt 30 – 40 millioner euro for Lamela og at det er enighet mellom klubbene. Det er ikke ryktet at spillere vil være inkludert i avtalen. Roma har tidligere vært interessert i Totenhams brasilianske midtbanespiller Sandro, men har bra dekning i denne posisjonen. Lamela forventes å skrive under på en femårsavtale verdt 4 millioner euro i året med Franco Baldinis klubb. På spørsmål om Lamela spiller i England den kommende sesongen tvittret hans bror, Brian, i går: «È più che certo» – det er mer eller mindre sikkert. Deretter nektet han å kommentere ytterliggere, men skaden var likefullt skjedd.Det ryktes også at Tottenham er interessert i å gjøre Miralem Pjanic til en del av avtalen, men dette er det kun enkelte medier som melder (Independent). Det foreligger ingen holdepunkter for at Pjanic er på vei ut døren i skrivende stund. Tvert i mot er han forventet å starte bortekampen mot Livorno sammen med De Rossi og Bradley, ettersom Kevin Strootman er ute med skade.

Dersom Lamela forsvinner er Roma kraftig svekket i angrep. Dette er ingen artikkel, men det må være lov  å stille spørsmålet rundt hvilke tanker ledelsen gjør seg om Romas offensive slagkraft skulle den argentinske landslagsmannen forsvinne. Beholdes Borriello? Hva skjer når Totti blir skadet? Hvem skal vikariere på topp mens Destro er skadet? Skal liksom Gervinho score målene? Svaret bør være at en eller helst to umiddelbare forsterkninger er på trappene. De heteste navnene er i skrivende stund Chelseas Demba Ba, Anzis Samuel Eto’o og Reals Angel Di Maria. De som kjenner til hvordan Sabatini opererer på overgangsmarkedet vet at av disse er kun Demba Ba en potensiell forsterkning. Den senegalesiske spissen er tilgjengelig for omlag 9 millioner euro, men den høye lønnen skal være hovedproblemet.

Siste nytt er at Corriere dello Sport melder at Roma har lagt inn bud på Fiorentinas spiss Adem Ljajic. Prisen på serberen med utgående kontrakt er omlag 10 millioner euro. Den skosvette Andrea della Valle uttaler at det er opp til Ljajic. Daniele Pradè, sportsdirektør i Fiorentina, har tidligere uttalt at Ljajic selges i sommer dersom han ikke skrive på ny kontrakt. Det har serberen foreløpig til gode å gjøre.

Andre navn på blokken til Sabatini er Juventus Alessandro Matri, Genoas Alberto Gilardino samt mer ukjente Cvitanech, Rebic og Bergessio. Ingen av de sistnevnte på næværende tidspunkt i nærheten av å matche kvaliteten til Osvaldo og Lamela. Atletico Madrids Adrian Lopez forblir også på blokken.

Selv om en eller flere av disse skulle komme inn spørs det likevel om Roma har solgt seg til fant denne sommeren. Foruten spørsmålene vedrørende hvem som skal erstatte Osvaldo og Lamela, er det betimelig å spørre seg om det ikke hadde vært lønnsomt å beholde Lamela en sesong til. En annen ting er tidspunktet disse selges på, og at en – etter alle disse årene – fortsatt bruker en masse tid, krefter og andre ressurser på å få solgt en spiller som Marco Borriello. Hadde det vært bedre å løst Borriello fra kontrakten og avskrive den potensielle verdien som et tap? Mannen har snart vært på vei til halve Europa. Det er mye som har skurret i Roma på overgangsfronten siden Marquinhos ble solgt til35 millioner til PSG, og det begynner på sedvanlig vis å haste for Sabatini og stille et slagkraftig mannskap til Garcias disposisjon. Konsekvensen av hyperaktivitet mot overgangsvinduets slutt har vi sett tidligere…

I andre nyheter ryktes Juventus å være interessert i Marquinho som erstatter for Emanuele Giaccherini, som forsvant til England og Sunderland tidligere i sommer. Det er uvisst i hvilken grad kantspilleren figurerer i Rudi Garcias planer. En byttehandel med Matri kan også være på kortene. Juventus har som kjent en overfylt angrepsavdeling hvor Matri er blant de mest oveflødige.

ASRoma.no følger selvsagt utviklingen i Caso Lamela og andre overgangssaker gjennom helgen.

Kilder: Corriere dello Sport, Laroma24, Romanews, The Independent, The Times, Daily Mail