Forhåndomtale: Livorno-Roma: Endelig seriestart!

91 dager har gått siden ulven ble latterliggjort og ydmyket i egen lekegrind, nå er det igjen på tide å slå tilbake, for ulven er sultnere enn noen gang og sesongens første rett er Livorno.

2173848-garcia

Endelig er klart for ny sesong med italiensk fotball og Roma! Etter å ha ventet hele sommeren er dagen endelig kommet og nok en gang stiller vi opp med en ny trener, nye spillere og en ny gryende optimisme.

For i år skal er Rudi Garcia som skal prøve å lede laget til suksess, som forsterkninger har franskmannen fått blant annet inn De Sanctis, Strootman, Maicon, Benatia og Gervinho. Like fullt har han måtte se at Marquinhos og Osvaldo har forlatt klubben og det ser ut som om Erik Lamela følger Osvaldo til England. Sistnevnte er likevel tatt ut i troppen til morgendagens kamp som kan bli hans siste i Roma-drakten.

Selv om Lamela er på plass har likevel Garcia noen skadeproblemer som skaper hodebry. Nysigneringen Kevin Strootman ble skadet under forrige helgs kamp mot Ternana mens Mattia Destro har vært skadet gjennom hele pre-season. Begge to er likevel ventet klare igjen til den 3. runden (etter landslagspausen). I tillegg er ikke Tin Jedvaj med i troppen grunnet problemer med FIFA-lisensen.

Det blir ingen lett kamp i morgen for Rudi Garcia selv om Livorno er tippet rett ned igjen i Serie B av ekspertene er det aldri gunstig å møte et nyopprykket lag i serieåpningen. I tillegg har ikke Roma vunnet i sesongstarten siden 2007.

Livorno

20121220094704-davide_nicola_scl

Etter tre sesonger i Serie B tok trener Davide Nicola tilbake Livorno i det gjeve selskap. Med et imponerende angrepsspill scoret Nicolas menn 77 mål og endte til slutt på tredjeplass i Serie B og rykket opp via playoff etter å ha slått Empoli 2-1 i finalen.

Livorno spiller en 3-5-2/3-4-1-2 og angrepsrekken Paulinho (20 mål), Siligardi (13) og Dionisi (12) fra i fjor er fortsatt i klubben. Dessverre for Livornos del er Siligardi ute og Nicola må til takk med Paulinho og Dionisi på topp.  i tillegg har Livorno hentet inn flere unge Inter-talenter for å styrke troppen til Serie A-spill og flere av disse vil nok bli å finne på banen i morgen. En av spillerne fra Inter er keeperen Francesco Bardi som mange husker fra U21-EM tidligere i sommer.

Det har vært hett på overgangsmarkedet for Livorno sin del i sommer og den gamle Roma-spilleren Leandro Greco er en av de største kjøpene til klubben denne sesongen. Greco forlot Roma etter 2011/2012 sesongen for Olympiakos, men har nå returnert til Serie A og Livorno. Det ventes at Greco får sin debut for Livorno mot sin gamle klubb i morgen.

Livorno tjuvstartet sin sesong forrige helg da de spilte Coppa Italia mot Serie B-klubben Siena. Det var på ingen måte en imponerende kamp av Livorno som tapte 1-0 og røyk dermed ut av Coppa Italia.

 

Statistikk

-Siste 6 kamper mot Livorno (1-6-1)

-Roma har ikke slått Livorno siden 2006 når Mancini og De Rossi sto for scoringene i 2-0 seieren.

-Roma har spilt uavgjort borte mot Livorno de siste 4 oppgjørene.

-Roma har ikke tapt borte i serien mot Livorno siden 1949

-Livorno har kun slått Roma en av de siste 10 kampene mellom lagene (2009/2010)

-Roma har kun tapt 3 ganger mot et nyopprykket lag i sesongåpningen av 16 kamper (10-3-3)

 

Sannsynlige lagoppstillinger

LIVORNO (3-4-1-2): Bardi; Valentini, Emerson, Bernardini; Schiattarella, Luci, Greco, Gemiti; Belingheri; Paulinho, Dionisi

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti; De Rossi, Bradley, Pjanic; Gervinho, Totti, Florenzi

 

Kampinfo

Lag: Livorno-Roma

Sted:  Armando Picchi, Livorno

Når: 20.45

TV: Canal9, csports.no

 

FORZA ROMA!