Livorno-Roma: Spillervurderinger

Det er vanskelig å vite hvordan man skal vekte kveldens prestasjoner opp mot det faktum at Roma møtte Livorno, som på papiret ikke akkurat bærer preg av å ha en glitrende sesong foran seg. Det man imidlertid kan slå fast, er at dette Livorno-laget ikke hadde mange likhetstrekk med fjorårets utgave: Livorno var kjent for artige fotballkamper med fart og bølger frem og tilbake. I kveld ble de fullstendig nøytralisert av AS Roma. Og som spillervurderingene kommer til å vise, var det først og fremst en laginnsats som ga Roma de tre poengene.

Rudi Garcia – 7,0
Roma har ikke vunnet en åpningskamp siden 2007, noe de omsider lyktes med å gjøre i dag. Roma har heller ikke sett så behersket ut siden amerikanerne kom inn. Som nevnt i innledningen bør Livorno-spillerne sjekkes for lave blodverdier, men dette var et inspirerende syn. Ikke fordi Roma spilte ut Livorno, men fordi laget beholdt roen selv etter en noe traurig førsteomgang. Det er innlysende at det mangler noe offensivt, mest av alt kanskje i form av spillermateriale, men Roma kom ut av dette på en god måte. Jeg stilte meg undrende til å bytte ut Borriello (kanskje fordi jeg forventet at det skulle bli en kamp med lange baller inn i boksen mot slutten), men Rudi kom ut som en vinner. Minus for at han brøt forbundets mobiltelefonregelverk og kommuniserte med sin tribuneplasserte assistent Bompard.

Morgan De Sanctis – 6,0
Ingenting å utsette på prestasjonene til Morgan i hans Roma-debut, men han ble heller aldri testet. Det nærmeste Livorno kom var et knallhardt skudd fra 30 meter som De Sanctis holdt uten problemer.

Douglas Maicon – 7,0
Det er ikke vanskelig å se at det bor en erfaren vinner i Douglas Maicon. Tydelig i bevegelsene, orientert om hva som skjer rundt seg. Virket som han ble litt sliten mot slutten av kampen, men Maicon beviste at han har mye å tilføre dette mannskapet. Romas beste?

Mehdi Benatia – 6,5
Slukte Livornos «stjerne» Paulinho Betanin, som riktignok var ganske alene om å prøve seg fremover på banen. Viste tydelig at han er en organisator og brøt høyt i banen ved flere anledninger. Lovende debut, men karakteren vil naturligvis bære preg av svak motstand.

Leandro Castan – 6,5
Hakket mindre strukturert enn sin makker, men uansett ingenting å utsette på gjennomføringen. Rykker opp fra 6,0 til 6,5 med en strålende langpasning som spikret kampen for Roma.

Federico Balzaretti – 5,5
Det er synd å si det, men Federico Balzaretti minner meg om en 9,9 hesters påhengsmotor fylt med grapcejuice. Det kladder fortsatt for Balzaretti; han virker distré, stresset og teknisk utilstrekkelig. Han skal imidlertid ha pluss for å ligge godt plassert defensivt.

Daniele De Rossi – 7,0
På ingen som helst måte en stor kamp av Daniele De Rossi, men jeg velger å slå håret løs og belønne langskuddet med en syver. Hadde faktisk også fullstendig kontroll på Livornos midtbane gjennom hele kampen, uten at det nødvendigvis trenger å si så mye. Daje Daniele!

Michael Bradley – 6,0
Bradley er vaktmester. Rydder opp og gjør klart til skolestart, men det oser ikke akkurat showbusiness av den skallede amerikaneren. Kunne med fordel vært noe tøffere i bevegelsene offensivt. Hans totale lojalitet til arbeidsoppgavene gjør at dette blir en helt grei sekser. Har mer inne, men gjorde seg definitivt ikke bort.

Miralem Pjanic – 5,5
Roma-midtbanens kreative alibi sliter stadig med troverdigheten. Det blir for mye saus og for lite kjøtt i dette måltidet, Miralem. Det skapes ikke nok, og når det først skjer noe er det ikke stort nok til å skape inntrykk av en bra gjennomføring. Skal likevel ha pluss for å bevege seg godt rundt omkring på banen, og stadig være spillbar. Romas dårligste?

Alessandro Florenzi – 6,5
Det frister å belønne målet med en syver, men faktum er at Alessandro Florenzi var fullstendig usynlig i perioden 5-45. Etter pause kom flere av de karakteristiske løpene i mellom- og bakrom, og plutselig var han en stor trussel for Livorno. Byttet ut etter å ha feiret målet med å skli inn i reklameskiltene.

Marco Borriello – 6,5
Det går idrett i å kritisere Marco Borriello, men hans eneste synd er å tjene for mye penger, noe man heller bør laste Sensi-administrasjonen for. Marco Borriello jobber hardt både på trening og i kamp, og gjorde en viktig – om enn lite utslagsgivende jobb – som spydspiss. Ble byttet ut midtveis i andre omgang, og like etter scoret Roma to kjappe mål. Velger å tro at det ikke hadde så mye med napolitanerens innsats å gjøre.

Francesco Totti – 6,5
Et naturlig samlingspunkt for Roma offensivt, og snudde spillet til motsatt flanke svært mange ganger. Som alltid en viktig katalysator for rytmen i Romas angrep, men selve produktiviteten uteble som resultat av fraværende pasningsalternativer. Totti ser ut til å være i god fysisk form og hadde ingen problemer med å spille samfulle 90 minutter. Ny sesong, samme Totti. Vakkert!

Innbytter 1: Gervinho (fra 60 min) – 5,5
Det skal godt gjøres å være anonym med det hårfestet.

Innbytter 2: Marquinho (fra 72 min) – 6,0
Marquinho har en helt spesielt evne til å være involvert i spillet. Derfor får han en sekser. Dersom han hadde gjort noe mer fornuftig alle de gangene han hadde ballen, kunne han nærmet seg 6,5.

Innbytter 3: Taddei (fra 83 min) – N/A
Spilte ikke nok til å bli vurdert. Heldigvis for han.

Bonusvurdering: Erik Lamela – 10
Det er utrolig spesielt å se Erik Lamela, som er på vei ut av klubben, til stadighet bli vist av produsenten. Enda mer spesielt at han var oppslukt av kampen og viste stort engasjement for de tre poengene. Takk for alt, Erik. Du går ut med en tier!

Hva synes du om vurderingene? Bruk kommentarfeltet!