Mercato – siste uke

 

Det nærmer seg høst, og vi er inne i den siste uken i august – Walter Sabatinis rette element. Denne vandrende Marlboro-reklamen av en mann har flere ganger vist prov på sin evne til å overraske både positivt og negativt i de aller siste øyeblikk av diverse transfervinduer – og nå som vår alles kjære Lamela har vært klar for å dra til London i noen dager (selv om han faktisk stilte på trening i Roma i dag), ser det ut som vi skal få en heidundrandes siste uke med tull, tøys og diverse fabler fra medier og twitter-synsere. Så, hva ligger i kortene?

Angrep

Jada, Erik. Det gjorde vondt, og undertegnede levde lenge i fornektelse og med et lite glimt av håp om at alt var medieoppspinn. Det meldes dog i dag at Tottenham har gått med på å øke budet til €35 millioner etter at Willian i siste øyeblik glapp fra AVB’s favn i drakamp med Mourinho fra den andre siden av London. Faktisk gjør dette situasjonen litt lettere for Roma-fans. En nesten fordobling av investeringen gjør også at salget ikke blir direkte lett å kritisere rent økonomisk i en klubb som har regninger å betale.

Enda lysere blir det i tunnelen da det skrives fra mer og mer seriøse aktorer at Adem Ljajic skal ha sagt ‘takk for nå, jeg stikker til Roma’ til lagkameratene sine. Roma betaler angivelig €10 millioner for serberen, pluss €2 eller 3 (avhengig av kilden) millioner ekstra i eventuelle bonuser. I tillegg skal Ljajic ha fått innvilget et ønske om en klausul i kontraktforhandlingene om at han skal få lov til å bli solgt hvis et bud overskriver €20 millioner. Dette får en nesten til å håpe at Ljajic bare har en halvgod sesong, men bare nesten. NB! Når alt dette er sagt, er verken Lamela eller Ljajic bekreftet fra offisielt hold i skrivende stund.

Ogssa var det Marco Boriello, da. Mannen alle vil ha bort fra klubben overbeviste vel ingen mot Livorno, og bekreftet er en spiller og i det hele tatt type som mange finner det vanskelig å like (med unntakk av haremet med modellkjærester han virker å ha). I tillegg høster han en god slump penger hver eneste uke i tillegg til kampbonuser og det som verre er, og de aller fleste ønsker en ny spiss.

Per i dag virker Demba Ba som den mest sannsynlige erstatteren, ved siden av United’s lille meksikanske ert, Hernandez. I tillegg har Catanias Bergessio blitt nevnt i samme setning som Roma i løpet av dagen i dag, mens mindre seriøse forslag har vært Aston Villas Benteke samt Palermos egen Abel Hernandez. Det  gjenstår å se!

Og litt mindre spennende nyheter skal Livorno ha spurt etter tilgjengeligheten til Gianluca Caprari, sannsynligvis etter at selvtilliten til Paulinho ble lagt i grus av Maicon søndag kveld.

Midtbane

På midtbanen skjer det ikke mye spennende om dagen , bortsett fra at Roma har avslått et bud fra Sunderland på Michæl Bradley på rundt €9 millioner. Mange vil nok faktisk mene at dette ikke var et dårlig bud, men Bradley er og blir det første alternativet på midtbanen etter de tre førstevalgene – pluss at han virker så hyggelig.

Forsvar

To navn har vært ryktet til Roma i løpet av de siste dagene. Først og fremst har vi PSGs Mamadou Sakho, som har slitt med spilletid i en lengre periode i den franske hovedstaden. Franskmannen er dog en meget talentfull 23-år gammel stopper som allerede står med 14 landskamper, og er en reell utfordrer for Castan om han skulle bytte til gulrødt. Det andre navnet det er snakk om er et nø mer kjent navn, nemlig Cagliaris Davide Astori. Astori har lenge vært på leppene til mange, og er uten tvil en stopper av rang. Hvilken som helst av disse vil bidra til sårt tiltrengt dybde i midtstopperbeholdningen til Roma

Ogssa til en litt interessant vri på Lamela-sagæn. I løpet av forhandlingene med Tottenham skal, i følge mercato-guruen Gianluca Di Marzio, noen (les: Baldini?) ha foreslått et rent spillerbytte mellom Federico Balzaretti og Benoit Assou-Ekotto. Det er imidlertid uvisst om det er nø snev av enighet i denne saken, og det er også uvisst hvilken klubb dette ville gagne mest. Balzaretti er lett å like, men har tross alt ikke vist prov på gammel storhet veldig mange ganger i gulrød drakt.

Følg med oss videre her og på facebook for tette oppdateringer mot slutten av vinduet. Daje Walter!