Møt Adem Ljajic!

Den serbiske angrepsspilleren ble i dag klar for AS Roma. Klubben har ikke kommet med en uttalelse enda, men avtalen ligger trolig på rundt €10 millioner pluss ytterligere €2-€3 milloner i bonuser. Serberen er en direkte erstatning for Erik Lamela og melder på sin egen facebookpage at han vil bære trøye nummer 8.

Adem Ljajic og den tidligere volleyballspilleren Italo Zanzi under dagens kontraktsignering

Adem Ljajic og den tidligere volleyballspilleren Italo Zanzi under dagens kontraktsignering

 

Hvem er så denne unge serberen? Adem Ljajic ble født 29 september 1991 og feier altså 22 år om en drøy måned. Ljajic spilte for Partizan, men ble solgt til Manchester United i 2009 sammen med lagkamerat Zoran Tosic. Tanken var dog at Ljajic skulle bli i Partiza ut året for så å reise til Manchester i januar 2010. Han reiste også over ved flere anledninger for å trene med de røde djevelene i denne perioden, men de valgte allikevel å ikke hente Ljajic da tiden var moden. Sir Alex Ferguson skal ha fått kalde føtter og bestemt seg for å satse på unggutter fra eget akademi.

Da kom Fiorentina på banen og signerte unggutten for rundt €8 millioner i januar 2010. Han fikk ikke så mye spilletid under Cesare Prandelli, men naturlig nok mer da hans landsmann Sinisa Mihajlovic tok over roret. Men det var også kritikk å få, Mihajlovic mente Ljajic spilte for mye data og spiste for mye sjokolade. Disse unotene skal han nå ha fått bukt med . Det er jo ikke mange år siden Lionel Messi sluttet å spise grillmat til hvert eneste måltid.

Ellers husker vel de fleste da Adem Ljajic ble slått til av sin egen trener. Nå var ikke denne treneren noen hvilken som helst, men den grusomme Delio Rossi, som fikk sparken av klubben etter episoden. Verre var det at Rossi beskyldte Ljajic for å sverte familien hans, noe som ble dementert av spillere som satt på benken under episoden.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=307TAGC10Mc[/youtube]

 

Som spiller er Ljajic en teknisk begavet herremann med lavt tyngdepunkt. Han har godt driv med ball og leverte en sterk fjorårssesong under Vincenzo Montellas ledelse. Ljajic kan bekle alle offensive posisjoner, og Rudi Garcias flytende angrepsmønstre bør passe serberen som fot i hose. Per dags dato står neppe Adem Ljajic noe tilbake for Erik Lamela. At han snitter 0,5 mål per kamp mot Lazio skader heller ikke. Se video av de målene (og mange fler) under!

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=Pdm9PNlbzdk[/youtube]