Siste innspurt: Borriello og Burdisso på vei bort?

Junior Gadji Tallo og Alessandro Crescenzi har begge gått på utlån til franske Ajaccio, men det er neppe det mest interessante som skjer på Romas overgangsmarked for øyeblikket. Etter Ljajic kommer siste innspurt etter alle solemerker til å handle om Marco Borriello og Nicolas Burdisso.

Marco Borriello har i flere år vært en verkebyll for Roma, mye grunnet en bruttolønn på €5.4m, gitt av Sensi-administrasjonen da napolitaneren ble signert i 2010. Siden den tid har han vært på utlån til både Juventus og Genoa. Forrige sesong betalte Roma halvparten av lønnen til Borriello.

Det er også Genoa som virker som den mest sannsynlige destinasjonen. Tidligere i sommer var Roma og Genoa svært nær en byttehandel der Borriello gikk til Genoa og Alberto Gilardino gikk til Roma. Avtalen strandet like før den ble fullført. La Repubblica skriver i kveld at byttehandelen nå kan være tilbake på bordet.

Sabatini dro onsdag til Milano for å finne en ny klubb til Borriello. Garcias førstevalg som erstatter skal ifølge La Repubblica være Demba Ba, men per nå ser det ut til at senegaleseren drar tilbake til Newcastle. Andre alternativer skal være to franskmenn, Gignac og Gomis. Til slutt kan det imidlertid bli enklest og mest praktisk å hente Gilardino i bytte mot Borriello. En ny spiss kan nemlig ikke bli signert uten at Marco Borriello forlater Roma.

Den samme problemstillingen gjør seg gjeldende på midtstopperplass. Nicolas Burdisso er langt over middagshøyden og hever i likhet med Borriello en lønn som ikke er levelig for nye Roma. Her kan det bli aktuelt å bryte kontrakten med argentineren, som deretter kan ta turen tilbake til Argentina.

Skulle Roma lykkes med å bli kvitt Burdisso vil det naturligvis også bli aktuelt å hente inn en ny midtstopper. PSG-spiller Mahamadou Sakho er det heteste navnet, og ifølge både Gianluca Di Marzio og Alfredo Pedullà har Roma sendt folk til Paris for å forhandle med den franske storklubben. Her sies imidlertid Liverpool å være nærmere en avtale.

Marquinho er den siste spilleren som kan være på vei ut i løpet av de siste dagene. Selv om hans agent benekter at det blir aktuelt å forlate Roma, er det oppsiktsvekkende nok sterk interesse fra både Inter og Juventus. Med kun få dager er det likevel særlig to ting som står på agendaen: å erstatte Burdisso og Borriello.