Forhåndsomtale: Roma-Hellas Verona

Søndag kveld er det duket for sesongens første hjemmekamp og nok en gang er det et nyopprykket lag som står på motsatt side. Rudi Garcia får ingen enkel oppgave mot Hellas Verona som slo Milan forrige helg, og lettere blir det ikke ettersom Curva Sud er stengt.

de rossilivorno

 

Etter den deilige seieren sist helg mot Livorno har det som vanlig vært noen utskiftninger i Roma-stallen. Inn har Adem Ljajic kommet og er allerede klar til dyst og med i morgendagens tropp, mens vi har måtte tatt farvel med kjæledeggen Junior Tallo Erik Lamela. Som en ren erstatter for Lamela har Ljajic fått drakt nummer 8, men verken han eller Gervinho er klare for 90 minutter ennå i følge Rudi Garcia. Dermed kan det virke som om Florenzi får en ny sjanse på vingen etter at han punkterte kampen forrige helg.

Garcia har ikke mange skadeproblemer i laget om dagen, men Mattia Destro har fortsatt problemer med kneet. Destro har så vidt begynt å trene med laget igjen, men morgendagens kamp er ikke innen rekkevidde. Selv om Destro er på vei tilbake fra skade var han ikke med på den lukkede treningen på Olimpico i dag og trente alternativt på Triagoria. På Triagoria hadde Destro besøk av Tin Jedvaj som fortsatt ikke er spilleberettiget i tillegg til Julio Sergio (ja, han er fortsatt i klubben) og Valerio Verre. På den lyse siden har Kevin Strootman fått ristet av seg skaden han fikk mot Ternana i treningskampen før seriestart og er klar for å gjøre sin seriedebut for Roma i morgen på Olimpico.

En gledelig nyhet som kom denne uken er at Roma har solgt 20 000 sesongkort etter med den rimelige intensive kampanjen «Hungry for glory». Dog så må sesongkortholderne i Curva Sud finne seg andre steder å oppholde seg under kampen mot Hellas Verona etter at Roma ble dømt for rasistiske tilrop under den nest siste serierunden i fjor mot Milan. Curva Sud vil dermed bli stående tomt i morgen, men Rudi Garcia tok det hele med knusende ro under dagens pressekonferanse: «Det er en synd at Curva Sud ikke er åpen i morgen,  men vi vil spille for de andre inne på stadion og de fra Curva Sud som er utenfor.»

Lagoppstillingen blir nok omtrent som forrige helg i hvertfall den bakre fireren, men med Strootman tilbake vil nok Bradley måtte se starten fra benken. Borriello hadde ingen stor kamp sist og vil nok bli benket og inn kommer nok Adem Ljajic.

 

Hellas Verona

Etter å ha kommet på 2. plass i Serie B i fjor med færrest innslupne mål (32) og kun fire hjemmetap rykket  Andrea Mandorlinis mannskap opp i det gjeve selskap for første gang siden 2001/2002-sesongen. Comebacket ble av det veldige gledelige slaget når de snudde kampen mot Milan forrige helg og vant 2-1 etter at den tidligere Roma-spilleren Luca Toni headet inn begge målene.

Andrea Mandorlini tok over et skadeskutt Hellas Verona i 2010 som lå langt nede i Lega Pro (Serie C) og har nå tatt laget opp til Serie A tre år senere. Med en veldig god defensiv struktur i en standard 4-3-3 er det ikke lett å trenge igjennom den veldig rutinerte backrekken noe Balotelli og co fikk erfare forrige helg. Den eneste «unge» i backrekken Albertazzi har stått over treninger de siste dagene, men er likevel ventet å starte morgendagens kamp.

På midten har Verona en kommende stjerne i Jorginho som fort kan bli den neste Andrea Pirlo. 21-åringen spilte omtrent alle ligakampene for Hellas Verona i fjor og ble linket til klubber som Milan, Fiorentina og Napoli den siste tiden.

På topp har Verona den velkjente Luca Toni som har flydd litt rundt om kring i Italia det siste tiåret. Toni spiller mot Roma for 15. gang med sin sjette klubb når han tar på seg Verona-drakten i morgen. 36-åringen har absolutt ikke mange gode minner mot Roma ettersom har kun vunnet en av de foregående 14 kampene og kun scoret tre ganger. Da var nok minnene bedre når han var utlånt til Roma i 2009/2010-sesongen når han blant annet satte inn den livsviktige scoringen mot Inter våren 2010.luca toni verona

Selv om Toni ikke har noen gode minner i kampene mot Roma, kan heller ikke Hellas Verona se tilbake på mange minneverdige øyeblikk mot Roma. Kun en gang i historien har laget fra Verona tatt med seg alle tre poengene (68/69) fra hovedstaden på de totalt 26 kampene lagene har møttes i den evige stad. Roma på sin side har tatt full pott på eget gress de siste 7 gangene lagene har møttes og den siste var tilbake i 2002 da  Assuncao,Cassano og Batistuta sto for Romas sine scoringer etter at Adrian Mutu hadde doblet ledelsen til Verona like etter pause.

 

Sannsynlig lagoppstilling

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti; De Rossi, Strootman, Pjanic; Ljajic, Totti, Florenzi

VERONA (4-3-3): Rafael; Cacciatore, Maietta, Moras, Albertazzi; Hallfredsson, Donati, Jorginho; Jankovic, Toni, Martinho

 

Kampinfo

Lag: Roma-Hellas Verona

Sted:  Olimpico, Roma

Dommer: Piero Giacomelli

Når: 18.00

TV: Canal9, csports.no