Roma 3-0 Hellas Verona: Balkans sønner avgjorde

Etter en tam førsteomgang løsnet det for Roma i den andre omgangen med tre scoringer, to av dem var av det imponerende slaget fra Romas to balkanske spillere.

pjanic

Med to seire til begge lag i den forrige serierunden var det ikke mange endringer som ble gjort på lagene. For Romas del kom Strootman og Gervinho inn for Bradley og Borriello (som er på vei til Geona), mens Hellas Verona måtte greie seg uten venstrebacken Albertazzi som gjorde at  trener Mandorlini måtte rokkere i forsvarrekken og inn kom den tidligere Lyn-spilleren Emil Hallfredsson.

Lagene så slik ut:

Roma: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Gervinho, Totti

Verona: Rafael; Romulo, Maietta, Moras, Cacciatore; Hallfredsson, Donati, Jorginho; Jankovic, Toni, Martinho

Hellas Verona har ikke hatt noen særlig gode opplevelser på Olimpico de siste gangene de har møtt Roma og det var nære på en marerittstart for Verona når Florenzi ble spilt igjennom av De Rossi etter kun to minutters spill, men kun centimetere var i veien for at unggutten satte sin andre scoring for sesongen. En stor sjanse for unggutten som ellers hadde en rimelig dårlig dag på jobben.

Etter det store skremmeskuddet fra lille Florenzi i åpningsminuttene fortsatte Roma å presse på med gode forsøk fra alle de offensive spillerne til Roma, men ingen av de greide å overliste Rafael i Verona-buret i den første omgangen. Verona på sin side skapte omtrent ingenting grunnet Benatia og Castan sitt trygge og gode stopperspill.

Da Jankovic prøvde å sette Francesco Totti i rullestol for resten av livet fant dommer Giacomelli ut at det tilsvarte gult kort og nok var nok for de første 45 minuttene og lagene gikk dermed målløse av banen til pause.

 

Flere supportere på de sosiale mediene skrek etter Adem Ljajic i pausen, og det tok ikke lang tid før den nysignerte serberen fikk sin entre. 52 minutter var spilt da Alessandro Florenzi gikk meget skuffet av banen etter en tam forestilling i tillegg til å ha pådratt seg gult kort like før pause. Det var dermed duket for nok en debutant da Adem Ljajic entret banen.

Etter å ha fortsatt presset fra pause av fikk Roma endelig sin forløsne scoring 10 minutter ut i den andre omgangen. Totti slo igjennom Maicon som kom fossende langs den venstre siden. Brasilianeren la hardt inn foran mål og dessverre for Verona-backen Cacciatore satte han ballen uheldig i eget mål og dermed sto det 1-0 til Roma.maicon hellas

Som forrige helg rakk supporterne så vidt å sette seg før de fikk noe å juble for igjen, men denne gangen var det virkelig noe å juble for. Francesco Totti slo motsatt over til Miralem Pjanic på venstresiden som dempet ballen ned fint på rundt 20 meter før bosnieren tok og chippet ballen fra samme avstand. I en perfekt bue kunne Verona-keeper Rafael bare stå å måpe da ballen svevde over hodet hans. En utrolig vakker scoring som tilogmed Verona-trener Mandorlini måtte applaudere for. Pjanic doblet dermed ledelsen Maicon hadde sørget for tre minutter tidligere. Scoringen kan sees her

Roma var virkelig i flyten og Gervinho skulle så absolutt ha satt 3-0 da han kom alene med keeper like etter Romas scoring, men istedet for fant innbytter Adem Ljajic ut at det var på tide å punktere kampen etter 66 minutter spill. 21-åringen dro seg fint inn i banen før han satte skuddet knallhardt nede i hjørnet for Rafael.

Med tre poeng sikret fikk Verona lov til å trille litt ball og skapte noen farligheter med Hallfredssons sitt skudd som gikk i tverrliggeren og innbytteren Daniele Cacia sitt forsøk ble stoppet av Strootman på streken. Nevnte Strootman fikk velfortjent applaus da han forlot banen for Michael Bradley, det samme gjaldt når Taddei tok over for Pjanic.

Totti spilte nok en god kamp i Roma-trøya (den 537. Serie A-kampen) og kunne kronet det hele med en scoring på overtid. Dessverre greide ikke il capitano å omgjøre innlegget fra Gervinho i mål, istedet for fikk Curva Nord lov til å kjenne på ballen som fløy langt over målet.

En veldig solid kamp for Rudi Garcia og Roma som nå står med full pott etter to serierunder. Det er dessverre klart for landslagspause og neste kamp er ikke før om to uker når Parma skal få kjenne på hvordan det er å møte ulver i medvind.

GRAZIE ROMA!