Roma-Verona: spillervurderinger

Nye Roma fortsatte i imponerende stil, og nedkjempet nyopprykkede Verona 3-0 etter en jevn første omgang. Slik vurderer vi spiller for spiller:

Morgan De Sanctis – 6,0
Ny kamp uten de helt store prøvelsene for Morgan De Sanctis. Ble testet et par ganger fra halvlangt hold, og ved begge anledningene var han et stykke unna å ha full kontroll. Den ene traff tverrligger, den andre snek seg like utenfor. Trygg med ballen i beina og noe mindre trygg i feltarbeidet. Gjør seg på ingen som helst måte bort, men har fortsatt til gode å bli ordentlig testet.

Douglas Maicon – 7,0
Det er en glede å se Maicon i Roma-drakten. Løser sin egen rolle på en utmerket måte og sprer en kjærkommen trygghet inn i både forsvar, midtbane og angrep. Tar ansvar og inspirerer kollegene til å gjøre det samme. Kommer gang på gang fremover, og i dag var det nettopp dette som låste opp kampen for Roma. Forbilledlig. Det føles likevel som om han har et ekstra gir.

Mehdi Benatia – 6,0
Til tross for sin imponerende høyde og bredde kommer ikke Mehdi Benatia aller best til rette i kamp mot en murbrekker som Luca Toni. På grunn av nevnte størrelse er han likevel midtforsvarets opplagte kandidat til å markere nevnte Toni. Gjør en helt grei kamp der han i det store og hele har grei på Luca Toni, men det savnes litt av den majestetiske kontrollen som han har på sitt beste.

Leandro Castan – 6,5
Det føles litt rotete når Leandro Castan slår seg løs, men dette er også slik han løser midtstopperrollen. Trives best når han får blokkere og kjempe, og dette gjør han godt i dag. Spiller med selvtillit og pondus, men kunne hatt godt av å orientere seg noe mer mot en ryddigere tilnærming.

Federico Balzaretti – 6,0
Et steg frem fra Livorno-kampen, men har fortsatt et hav å tette fra sin backkollega på høyre. I motsetning til Maicon utånder han ikke allverdens trygghet, men fremstår betraktelig bedre defensivt i år enn i fjor. Moderat fremgang. Forhåpentligvis kan han lære noe av hvordan Maicon løser rollen.

Miralem Pjanic – 7,0
Scorer et helt sensasjonelt vakkert mål og flyter fint rundt på midtbanen. Har aldri vært så spillbar som han er nå, og faller således sjeldnere ut av kampene. Det savnes fortsatt et siste stikk av genialitet, men lobben tilsier at han har mer innabords. Fremgang fra Livorno.

Daniele De Rossi – 7,5
Dette er den beste utgaven av Daniele De Rossi vi har sett på lang tid. Forsøket på å være Andrea Pirlo har blitt skrinlagt og erstattet av en energisk midtbanesentral som dikterer og justerer dem rundt seg. Flere brukbare skuddforsøk og et par farlige gjennombruddspasninger. Litt unøyaktig fra tid til annen, men igjen – han er ingen Andrea Pirlo. Han er Daniele De Rossi. Endelig.

Kevin Strootman – 6,5
Brukbar debut for Kevin Strootman, men heller ikke så mye mer. Hans livsfarlige brytninger gjennom Livornos forsvarsrekke munnet dessverre ikke ut i et mål, men tendensene er svært positive. Litt rufsete i pasningsspillet og mindre dominerende i ballvinningen enn han kan være på sitt beste. Godkjent debut med positive tegn for fremtiden.

Alessandro Florenzi – 6,5
Der mange andre står i ro og venter på ballen, er Alessandro Florenzi konstant i bevegelse. Livsfarlig når han skjærer gjennom fra høyreflanken og en aksjonsradius som gir Roma en ekstra defensiv trygghet. Mangler imidlertid en del på presisjonen og sløste bort en svær sjanse til å gi Roma en drømmestart.

Francesco Totti – 7,5
Det var først i timene etter kampen at jeg helt innså hvor god Totti var i dag. Trer gjennom Maicon før 1-0, og gir ballen til Pjanic før 2-0. Følger opp med å tre gjennom Maicon på nytt, før han sender både Gervinho og Ljajic gjennom «alene» med keeper. Nær å krone forestillingen med et mål på overtid. Jobber hardt og er kaptein i alle faser av spillet.

Gervinho – 6,5
Var helt borte i første omgang, og Rudi Garcia svarte med å trekke ivorianeren helt ut på venstre i andre omgang. Gode bevegelser og bra motor. Var alene gjennom to ganger, men avslutningene ble for dårlige. Må bli hakket tryggere foran mål.

Innbytter 1: Adem Ljajic – 7,0
Erstatter Alessandro Florenzi etter 52 minutter og gjør en utmerket figur. Flyter rundt omkring i angrepet, utfordrer, rykker, vender, skyter. God link med Totti. Punkterer kampen med et skudd ned i hjørnet. Meget god debut!

Innbytter 2: Michael Bradley – N/A
Kommer inn for Pjanic i en fase der Roma bare kontrollerer kampen. Får for kort tid til å bli vurdert.

Innbytter 3: Rodrigo Taddei – N/A
Erstatter Strootman like før slutt og rekker å besøke omtrent alle deler av banen i det som må sies å være en svært fri fortolkning av midtbanerollen. Han rekker imidlertid ikke å få noe karakter av asroma.no.

Rudi Garcia – 7,0
Jeg begynner å like Rudi Garcia. Godt. Virker trygg på det han gjør og evner å få laget til å fremtre rolig selv når målene uteblir. Løser opp en litt fastslås situasjon ved å skape mer posisjonsmessig sirkulasjon i angrepet. Rommet som oppstår utnyttes av Maicon. Derfra og inn er det bare trygt og godt. Bra igjen, Rudi!