10 mann på landslaget

Det er klart for en landslagspause og flere av våre spillere har dratt til sine respektive land for å lade opp til viktige VM-kvalifiseringskamper. Her får du oversikten over hvem de er og hvem de møter:

pjanic bosnia

Michael Bradley, USA: 6. sep. Costa Rica (B),  10. sep. Mexico (H)

Det er duket for toppoppgjør når Michael Bradleys USA går inn mot slutten av VM-kvalifiseringen. USA leder gruppen med 13 poeng med Costa Rica (11) og Mexico (8) like bak. De tre øverste lagene (av 6) går videre til VM i Brasil, mens fjerdeplassen går til kvalifisering og dermed ligger USA veldig godt an til å få delta i VM. Bradley har vært veldig delaktig i USAs vei mot VM i Brasil og har spilt nest mest av de amerikanske spillerne kun slått av Clint Dempsey.

 

Miralem Pjanic, Bosnia: 6. sep. Slovakia (H), 10. sep. Slovakia (B)

Pjanic sitt Bosnia er på god vei mot VM i Brasil og har tatt 16 av 18 mulige poeng og scoret flest mål av alle lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen. Det er tre poeng ned til Hellas på 2. plass med fire kamper igjen av kvalifiseringen. Vår kjære Miralem har scoret tre mål på sine fire kamper denne kvalifiseringen, og nå venter Slovakia i to strake matcher. Slovakia ligger på en tredjeplass i Gruppe G hele syv poeng bak Bosnia med fire kamper igjen å spille.

 

Vasilis Torosidis, Hellas: 6. sep. Lichtenstein (B), 10. sep. Latvia (H)

I samme gruppe som Bosnia ligger Torosidis og Hellas på en 2.plass med tre poeng opp til klubbkollega Pjanic. Hellas har på langt nær vært like gode som Bosnia og har kun scoret syv mål i forhold til Bosnias 23. Nå venter «lille» Lichtenstein som tross alt har tatt to poeng dette gruppespillet, i tillegg til Latvia som har skuffet i denne kvalifiseringen og kun tatt fire poeng. Torosidis har spilt samtlige minutter for Hellas denne kvalifiseringen, men har ikke funnet veien til mål ennå.

Alessandro Florenzi og Daniele De Rossi, Italia: 6. sep. Bulgaria (H), 10. sep. Tjekkia (H)

To hjemmekamper står på menyen for gli azzurri og de kan sikre seg VM-billett etter disse to kampene ettersom de allerede har en fire poengs luke ned til Bulgaria på 2.plass. Tjekkia er nummer tre i gruppen med 9 poeng og er poenget bak Bulgaria igjen. Florenzi har ennå ikke fått sjansen i VM-kvalifiseringen, men har spilt noen treningskamper tidligere under Prandelli. Daniele De Rossi er naturlig en viktig del av Italia og har scoret to ganger i løpet av kvalifisering på hans fire kamper.

Kevin Strootman, Nederland: 6. sep. Estland (B), 10.sep. Andorra (B)

Nederland er det eneste landet som har vunnet samtlige kamper i den europeiske VM-kvalifiseringen og har skaffet seg en luke ned til 2.plassen (Ungarn) på hele syv poeng. Med en så stor luke blir det garantert VM på Strootman hvis de vinner de to kommende kampene. Estland og Andorra ligger på henholdsvis 5. og 6. plass i Gruppe D og Nederland er naturlig nok store favoritter i begge kampene etter at de slo begge nasjonene 3-0 på hjemmebane. Kevin Strootman har spilt mest av samtlige nederlendere denne kvalifiseringen og har vært på banen i alle kampene. kevin-strootman-holland

Bogdan Lobont, Romania: 6. sep. Ungarn (H), 10. sep. Tyrkia (H)

Lobnt og Romania kan hjelpe Nederland til VM ettersom de møter gruppetoeren i gruppe D. Romania på sin side har 10 poeng og ligger poenget bak Ungarn og kjemper om 2. plassen i gruppen (Play-off). Den siste motstanderen Tyrkia er på 4. plass i gruppen, tre poeng bak Lobonts Romania. Bogdan Lobont startet kvalifiseringen som førstekeeperen og holdt nullen i de to første kampene med 6-0 i målforskjell. Etter de to første kampene er det Steaua Bucuresti sin sisteskanse Ciprian Tatarusanu som har stått og det kan virke som om Lobont må finne seg i å sitte på Romania-benken under disse to kampene.

Gervinho, Elfenbenskysten: 7. sep. Marokko (B) / Mehdi Benatia, Marokko: 7. sep. Elfenbenskysten (H)

Det er duket for et Roma-oppgjør når Benatias Marokko er vertskap for VM-kvalifiseringskampen mot Gervinhos Elfenbenskysten. Elfenbenkysten har allerede vunnet gruppe C og er klare for play-off, mens Marokko ligger på 2. plass i gruppen og Benatia må dermed belage seg på å se VM fra sofa-kroken. Grunnet mye skader har ikke Benatia har ikke vært veldig involvert i Marokkos kvalifisering, mens Gervinho har spilt i fire av de fem kampene som er spilt i gruppen.

Maicon, Brasil: 7. sep. Australia (H), 10. sep. Portugal (H)

Vertsnasjonen Brasil er naturlig nok kvalifisert for eget VM og spiller kun privatlandskamper for tiden. Alle brasilianere rundt om kring i verden gjør sitt for å imponere landslagssjef Luis Felipe Scolari som til slutt skal ta ut troppen til VM. Maicon er i aller høyeste grad en av spillerne som er under radaren til Scolari, men på langt nær sikret en plass. Det var også en faktorene at Maicon valgte Roma framfor mindre spilletid i Manchester City. Uansett er Maicon nå tilbake på landslaget etter å ha blitt vraket til Confederations Cup og er nok veldig motivert for å imponere under treningskampene mot Australia og Portugal.

Italy v Brazil - International Friendly