Skademarerittet for Mattia Destro fortsetter, hvem har skylda? Og hva nå?

Mattia Destro, født i 1991, var spilleren som skapte overskrifter under den forrige sommers overgangsvindu, Sabatini hadde sikret seg Destros underskrift i en komplisert handel, som inngikk i å selge Fabio Borini, også født i 1991, til Liverpool for ca 12 millioner euro pluss bonuser han ikke innfridde og en typisk Sabatini avtale med lån og opsjon på kjøp. Borini som hadde scoret 9 mål på 24 kamper og ellers gjort en fantastisk debutsesong ble ofret til fordel for det som skulle bli Italia og Romas nye spisskomet, Mattia Destro.

Destro, skade mot inter

 

Hittil har Destro spilt 26 kamper for Roma, totalt med Cup og Serie og han har notert seg for 11 scoringer 5 i cupen og 6 i serien. Statistikken i seg selv er ikke så ille for en ungutt i sin første sesong i ligaens vanskeligste lag å prestere i, men det er ikke heller det som bekymrer. Destro putter det avgjørende målet i 2-1 seieren over Inter i Coppa Italia i januar, men med bismak, han ble alvorlig skadet i i kneet og kort tid etter måtte Destro operere menisken. Professor Giuliano Cerulli ved universitetssykehuset i Perugia utførte operasjonen som ble beskrevet som vellykket. Destro gjennomgår omfattende fysioterapi de neste to månedene og resultatene er positive, han blir klar til spill i april og avslutter Serie A med å avgjøre den siste kampen på hjemme bane mot Napoli til fordel Roma, 2-1. (La oss ikke nevne kampen etter det)

Destro virker å ha kommet over skaden og nå står han overfor sitt neste eventyr på fotballbanen, han skal til Israel for spille U21 EM for azzurini. Destro får innhopp i alle de tre første kampene og spiller fra start mot Norge da han blir byttet ut etter 72 minutter. Deretter blir han ikke benyttet en eneste gang, for de som så på U21 EM er det helt klart at han ikke var seg selv, han var langt mindre frempå enn normalt og virket ikke i form. Og det er her krangelen oppstår, ikke med en gang, men etter over to måneder og en preseason er Destro igjen skadet i menisken. Spørsmålene begynner å versere i diverse media, hvor er Destro? Vil han noen sinne komme  fult tilbake?

Hvem har skylda? 

Destros Menisk

Det brøt ut full krangel når legen som opererte Destro kom med følgende kommentar om skaden til Rete Sport: «Jeg opererte mensisken hans, skaden var slik at den ikke kunne sutureres. Det finnes ingen andre metoder for å operere dette problemet og det trengs tid for å bli frisk. Jeg snakket med han på telefon etter operasjonen, men etter det har han på en måte slått opp igjen skaden på landslagsoppdrag i Israel» Den italienske U21 landslagslegen ble rasende og svarte at Destro absolutt ikke ble skadet under U21 em og han derimot var friskere når han dro fra Israel enn når han kom dit. Romas leder for det medisinske aparatet svarte deretter: «Det er enkelt å se det. Det er korrekt at han trengte rehabilitering, men hvis dere sjekker hans treninger og kamper så finner dere ut at han ikke har hoppet over en eneste, det finnes ingen sammenheng mellom rehabiliteringen og denne skaden. Han var 100% frisk helt til derbyet». Og etter derbyet dro Destro på U21 landslagssamling, og dermed dyttes ansvaret igjen over på «Azzurrini» legene. Og slik fortsetter krangelen…

Og nå?

Etter U21 EM har Destro blitt sendt til dr Cugat i Barcellona, der det har blitt konstatert problemer med muskulaturens restitusjonsevne. Dr Cugat har ikke kommet med presise prognoser eller uttalelser, men det meldes at Destro muligens kan være klar for spill igjen i slutten av oktober hvis alt går som det skal. Vi får håpe spissen kommer tilbake sterkere enn det vi så han i forrige sesong, som må sies å bære preg av innhopp og skader.

Man kan jo spørre seg om det var lurt å bytte ut Borini med Destro? En ting er sikkert og det er at den økonomiske gevinsten Roma fikk ut av det allerede er tapt, med tanke på spilleminutter. Fabio Borini som slet med spilletid i Liverpool har i mellomtiden blitt lånt ut til Sunderland og er dermed under ledelse av Paolo Di Canio (Napoletano!). Mange romanisti lurte på hvorfor ikke Sabatini hentet han på lån når han var tilgjengelig og tydelig har vist at han kan score mål i Serie A.

Alt i alt, burde vi kanskje bare beholdt Borini?

Borini Liverpool