Spillere på landslagsoppdrag

 

Miralem Pjanic spilte hele kampen for Bosnia-Herzegovina som gikk på sitt første tap i denne kvalifiseringen. Etter å ha tatt 16 poeng og scoret 23 mål på de første seks kampene var det et lite sjokk som ventet det Bosniske publikummet da Viktor Pecovsky scoret kampens eneste mål for Slovakia et kvarter før slutt. Selv med tapet mot Slovakia leder fortsatt Bosnia-Herzegovina gruppe G med tre kamper igjen å spille, men har ikke råd til å gå på noen flere feilskjær om det skal bli fotball-VM på Pjanic. Neste kamp for Bosnia er på tirsdag borte mot nevnte Slovakia.

En som likte godt at Pjanic tapte var Vasilis Torosidis som fikk gult kort og assist da han spilte hele kampen for Hellas i dems bortemøte mot Lichtenstein. Hellas slet lenge med å score mot «lille» Lichtenstein og det ble ikke lettere da Hellas sin venstreback Holebas ble utvist etter timen spilt. Med venstrebacken utvist ble Torosidis flyttet over for å erstatte nevnte Holibas og fikk se Lichtestein også fikk en mann utvist kort tid senere. Med snaue 20 minutter igjen å spille mottok Torosidis ballen på venstre å la et hardt innlegg til sin tidligere lagkamerat i Olympiakos, Kostas Mitroglou. Mitroglou fikk en enkel oppgave i å sette ballen inn i åpent mål noe som ble kampens eneste scoring. Med 1-0 og tre poeng klatret Hellas opp i ryggen på Pjanic sitt Bosnia og ligger nå likt med Bosnia med 16 poeng i Gruppe G (Bosnia har fordelen av innbyrdes oppgjør). Neste kamp for Torosidis er tirsdag da de møter Latvia på hjemmebane.

Bogdan Lobont satt på benken da hans rumenske venner slo Ungarn 3-0 på eget gress. Med tre poeng klatret rumenerne opp til andreplass forbi Ungarn i Gruppe D, seks poeng bak Nederland. Neste kamp er hjemme mot Tyrkia på tirsdag.

Kevin Strootman spilte hele kampen for Nederland da de karret med  seg ett poeng i Estland. Kampen startet oppskriftsmessig da Arjen Robben scoret for Nederland etter kun to minutter spilt (Strootman tredje sist på ballen), men etter Robben sin scoring kom Estland tilbake med to scoringer før timen var spilt. Det så lenge ut til at Estland skulle ta en smått sensasjonell seier, men da den tidligere VIF/FFK-stopperen Raio Piiroja ble utvist etter å ha felt van Persie innenfor straffefeltet ble det vanskelig. Van Persie tok seg av straffesparket selv og sikret Nederland ett poeng på overtid. Strootman og Nederland topper fortsatt gruppe D og kan sikre seg VM-spill når de drar til Andorra på tirsdag.

Daniele De Rossi og Alessandro Florenzi fortsetter sin ferd mot VM i Brasil med sitt kjære Italia. Med Daniele De Rossi på banen under hele kampen vant gli azzurri 1-0 over gruppetoeren Bulgaria. Kampens eneste scoring kom fra Gilardino og Italia kan nå sikre VM-billett med seier over Tjekkia på tirsdag. Alessandro Florenzi satt på benken under hele kampen.

Det ble en trist kveld for Michael Bradley og USA i går. Bradley var opprinnelig i startoppstillingen, men en skade under oppvarmingen gjorde det til at han måtte se kampen fra sidelinjen. Med en vond venstre ankel entret Bradley benken på krykker til den første omgangen, men til den andre kom midtbanespilleren gående uten hjelp med sko på. Det er fortsatt uvisst hvor stor skaden er, men rapportene sier at han er veldig usikker til USAs neste kamp mot Mexico. USA tapte forøvrig kampen mot Costa Rica 3-1 og mistet gruppeledelsen til Costa Rica.

Gervinho og Elfenbenskysten var allerede gruppevinnere i den afrikanske VM-kvalifiseringen før gruppefinalen mot Mehdi Benatias Marokko. Gervinho spilte hele kampen for de regjerende afrikanske mesterne, mens Mehdi Benatia måtte finne seg i å sitte på benken grunnet et trøblete kne. Kampen endte til slutt 1-1 etter scoringer av El Arabi og Didier Drogba på straffe. Elfenbenskysten går dermed til den tredje og siste runden av VM-kvalifiseringen, mens Mehdi Benatia og Marokko må se Brasil-VM fra sofakroken.

For første gang på over to år var Maicon tilbake på banen for Brasil. Lørdagens privatlandskamp mot Australia ble av det lette slaget for neste års VM-verter da stillingen til slutt ble 6-0. Maicon fikk 77 minutter på banen før han ble erstattet av Marcos Rocha.

OPPDATERES! Gervinho (Elfenbenskysten) og Mehdi Benatia (Marokko) møtes i kveld kl. 19.00, i tillegg til at Maicon mest sannsynlig spiller treningskamp mot Australia kl. 21.00.