Søndagsintervju: Osvaldo forteller

Hver høst seiler ‘landslagspause’ opp som en sterk kandidat til tittelen verdens verste ord. Etter skarve to kamper sier FIFA at nå er det slutt på moroa, og tvinger oss til å nervøst følge med på hvorvidt Romaspillere på landslagsoppdrag kommer seg helskinnet gjennom to landskamper, og et norsk landslag som sliter med å ta seg gjennom det som må være historiens svakeste kvalifiseringsgruppe. Da kan det være greit å sette seg ned med et aldri så lite intervju med vår gamle kjenning Pablo Osvaldo, som under en pressekonferanse i forbindelse med Italias landslagssamling denne uken fortalte om den siste, turbulente tiden i den italienske hovedstaden:

“Nå er jeg fornøyd. Jeg tok en avgjørelse, og valgte en engelsk klub som ga meg den rette følelsen. Jeg fant en god gruppe spillere hvor jeg trives, og det er det viktigste.

“Jeg ville prøve meg på et utenlandsopphold, og valgte Southampton. Jeg er som sagt veldig fornøyd, og selv om det tar litt tid å tilpasse meg fotballen i England har jeg tro på at jeg skal klare det.

Eksil? Det føles ikke sånn. Jeg tok denne avgjørelsen sammen med klubben, ettersom de gjorde det klart at jeg ikke inngikk i planene deres videre.

De normale supporterne har alltid oppført seg bra mot meg, selv om et mindretall av dem tar ut lidenskapen sin på feil måte. Dette er som sagt heldigvis et mindretall, og majoriteten av Romas supportere har alltid behandlet meg bra. 

Jeg kunne ikke bli værende når folk møtte opp på døren min og skrev fornærmelser på fortauet. Dette er ikke normal oppførsel, men det får ingen konsekvenser så man slutter å reagere normalt på det.

Jeg var rasende etter Coppa Italia-finalen, jeg ville knuse alt og tenkte overhodet ikke på seremonien etter kampen. Det var ingen flott gest, men jeg mente aldri noe vondt med det. Noen mener jeg oppfører meg folk, men jeg er åpen om hva jeg mener og respekterer de som respekterer meg.»