Parma 1-3 Roma, Full pott etter snuoperasjon!

Etter fjorårets våteste opplevelse fikk Roma sin revansje på Ennio Tardini etter at Roma snudde kampen i andre omgang. Ulvene har nå full pott på de tre første kampene og har fått en glitrende start på sesongen!

totti parma

Rudi Garcia valgte kun å gjøre en forandring fra laget som slo Hellas Verona sist, Ljajic kom inn for Gervinho. Som de to foregående matchene har Roma slitt i den første omgangen og det samme skjedde også denne gangen. Roma hadde mye ball i åpningsminuttene uten å skape de store sjansene. Totti prøvde seg dog to ganger fra lang distanse uten at Parma-keeper Mirante blir satt på noen stor prøvelse.

Nærmere var Biabany når han fikk stå helt alene i feltet på en corner som ble stusset på første stolpe. Heldigvis for Roma hadde ikke franskmannen tatt av seg den velkjente ryggsekken og ballen gikk langt over målet til De Sanctis.

Etter skremmeskuddet fra Parma tok Roma mer over kampen og Maicon kom til Romas største sjanse i den første omgangen da han smalt ballen i nettveggen etter en nydelig gjennombruddspasning fra Pjanic.

Etter å ha holdt nullen i de to første serierundene måtte De Sanctis for første gang se seg slått da Cassani fikk veldig mye rom til å legge inn et perfekt innlegg til Biabany. Med en flott stupheading headet Biabany Parma i ledelsen og De Sanctis måtte dermed plukke ut sesongens første ball fra nettet.

Nok en gang gikk Roma målløse til pause, men det skulle ikke ta lang tid ut i andre omgang før Roma våknet til livet (som vanlig). Kun to minutter var spilt da Pjanic nok en gang hadde en herlig gjennombruddspasning, men denne gangen til Florenzi. Florenzi takket og bukket for pasningen og dundret til på halv-volley fra 12-13 meter via stolpen og inn i mål. 1-1 og lagene var like langt.

Roma fortsatte stormkjøret som vanlig i den andre omgangen og etter 70 minutter spilt var det Totti sin tur til å åpne scoringskontoen for sesongen. I hans 537. Serie A-kamp chippet Kevin Strootman en nydelig gjennombruddspasning til Totti. Mens Parma-forsvaret ropte på offisde fikk il Capitano all tid i verden alene mot Mirante og satte ballen kontrollert forbi og Roma hadde snudd kampen til 2-1. Det var forøvrig Tottis 19. scoring mot Parma, mest av alle lag.

Etter scoringen ble Totti byttet ut til stående applaus fra de tilreisende Roma-supporterne, inn kom Marco Borriello. (Tidligere hadde Ljajic viket plass for Gervinho og Florenzi gikk ut for Marquinho).

Med Totti på benken fikk Kevin Strootman lov til å punktere kampen da Gervinho ble felt innenfor 16-meteren og straffe ble blåst. Strootman satte ballen knallhardt og utagbart for Mirante.

Med 3-1 ebbet de siste minuttene ut i ingenting og Roma tok dermed en kontrollert seier nok en gang, selv om det var litt nervøst etter de første 45. Roma står nå må 9 av 9 mulige poeng og 8-1 i målforskjell, med en slik form passer det vel perfekt å møte Lazio til helgen?