Spillervurderinger: Parma-Roma

Morgan De Sanctis- 6,0

Kunne lite gjøre med sitt første innslupne baklengsmål. Har et bra forsvar foran seg, noe han skal ha kreditt for med sin dirigerende stil. Deilig å se en Roma-keeper som serverer en skyllebøtte når markeringen svikter på dødball. Ellers god kontroll på skuddene som treffer mål.

Maicon- 6,5

Burde ha gitt Roma ledelsen i første omgang, men traff på feil side av nettet. Angriper når han kan, uten at ting stemte like bra for brasilianeren fremover som det gjorde i de to første rundene. Solid defensivt og latterliggjør tidvis motspillerne når han stopper deres driblinger som om det er den minste ting i verden.

Mehdi Benatia- 8,0

Tok litt tid å avgjøre om jeg ville gi BB til Benatia eller Strootman, men valget falt på førstnevnte. Enorm stopper som lyser autoritet og selvtillit. Bryter foran, vinner dueller og når han en sjelden gang er på etterskudd setter han alltid inn en perfekt timet sklitakling. Genial signering av Sabatini, nå gjelder det bare å holde marokkaneren skadefri.

Leandro Castan- 6,0

Nyter godt av å spille ved siden av Mehdi Benatia som kan holde villstyringen litt i bånd. Aldeles for seint ute da Biabiany headet inn 1-0 og får solid trekk for det. Utenom det en grei kamp av Castan, som bare vil bli bedre ved siden av Benatia.

Federico Balzaretti- 3,5

Vanskelig å sette karakter på Balzaretti, men at han leverte en håpløs forestilling er nok de fleste enig om. Bommer på det aller meste i denne kampen, både offensivt og defensivt. Fullstendig avkledd av Biabiany defensivt og fikk til lite, om ingenting, fremover. Fremstår som keitete og på etterskudd. Uttalte før sesongen at han visste at hans første Roma-sesong var under pari, kanskje prøver han litt for hardt for å bøte på det.

Daniele De Rossi- 7,o

Det er jo moro å se Daniele De Rossi om dagen da, dere. Det ser ut til at Rudi Garcia har funnet nøkkelen til den vanskelige De Rossi-låsen. Koser seg med sine makkere og fremstår mer dynamisk. Nyter godt av  Strootmans naturlige autoritet som kan gi ham avlastning på ansvarsfronten. Alt tyder på en ny vår for Daniele De Rossi og han leverte nok en god kamp. Tok ansvar da midtbanemakkeren ville ta straffe.

Kevin Strootman- 8,0

Sommerens store signering leverer fra dag én. Kompromissløs i spillestilen, men samtidig en flott ballspiller. Går på løp, slår presist og har stor gjennombruddskraft. Både Pjanic og Borriello ville ta straffe, men Kevin ville ha sitt første Roma-mål og hamret kula inn bak en sjanseløs Mirante. Magisk assist til Totti. Bretter opp erma og går i krigen for sine lagkamerater, som da Gargano taklet Balzaretti stygt på tampen.

Miralem Pjanic- 7,5

Viktig i Romas offensive spill og kombinerer flott med sine lagkamerater. Kan tidvis bli usynlig, men plutselig dukker han opp. Som da han med en genial chip serverte Alessandro Florenzi som fulgte opp med å utlingne Parmas ledelse. Som romerske media skrev i sommer: Pianisten har endelig begynt å spille.

Adem Ljajic- 5,5

Svakt av serberen i hans første kamp fra start. Prøvde på mye, men fikk til minimalt. Led kanskje noe under at hans offensive støttespiller Balzaretti hadde en grusom dag på jobben. Byttet ut tidlig i andre omgang.

Alessandro Florenzi- 7,0

Som vanlig etter en målløs første omgang tenkte vi vel igjen at Florenzi ikke er noen høyreving. Så kommer han ut i 2. omgang og scorer Romas første mål. På en målsjanse som krevde en klasseavslutning. Og så leverte han plutselig der også. Har en egen evne til å komme til målsjanser, men har foreløpig vært litt vel lik Perrotta i avslutnigsøyeblikket. Om dette er starten på en forbedring i den avdelingen kan Florenzi pushe opp mot 10 scoringer i løpet av en sesong. Er i konstant bevegelse, noe som er avgjørende mot et lag som ligger så kompakt som Parma gjorde. Ekstremt lojal defensivt.

Francesco Totti- 7,5

Fikk mye juling, men ga seg ikke og skal ha kudos for at han ikke kokte over. Er hele lagets referansepunkt, men fikk ikke tredd gjennom sine lagkamerater i første omgang mot et lavtliggene Parma-lag. Fundamental når Garcias Roma ønsker å presse høyt, setter laget foran seg selv. Scorer sitt 18 Serie A-mål mot Parma og sitt 19 totalt når han sender Roma i føringen. Ser ut til å trives om dagen og med kontraktsforlengelse på vei vil vi få en sprudlende Totti også fremover.

Gervinho- 6,5

Ville veldig mye etter han kom inn og skulle virkelig vise seg frem. Hadde dessverre skylapper på, men til slutt ga det avkastning da han sørget for straffe og ga Strootman sjansen til å punktere kampen. Skal ha for innsatsen, men det er små marginer som gjør om det han prøver på lykkes. Når han lykkes vil det bety poeng i Romas favør.

Marquinho- 6,0

Kommer inn og umiddelbart tar Roma ledelsen. Tilfeldig? Mest sannsynlig. Marquinho løper og sliter som han alltid gjør, men sliter med produktiviteten han hadde under Luis Enrique. Fin spiller å kunne sette inn for å få ri av stormer. Går i krigen til tross for at han ikke er noen utpreget duellspiller.

Marco Borriello- 6,5

River og sliter og er oppofrende. Beundringsverdig av en spiller som klubben har gjort alt de kunne for å bli kvitt. Stort pluss for redning på streken da Parma var på en sjelden visitt. Ville ta straffe, men fikk nei av De Rossi. Tok det med fatning og smilte godt under barten etter kampslutt.

Rudi Garci- 7,5

Har fullstendig fjernet stressmomentet som preget Zemans Roma. Er engasjert, men fattet. Ting tyder på at Garcia er god i pausen, der Roma kommer ut i andre omgang og tar fullstenid balletak på kampen. Igjen. Greie bytter, tør å ta ut en svak Ljajic tidlig. Gjør seg nok sine tanker om innsatsen til Balzaretti og flere har etterlyst Torosidis på venstreback. Så får vi se da, hvilket lag franskmannen sender ut i sitt første Dery della Capitale.