Forhåndsomtale: Roma-Lazio

 

Rudi Garcia tar fatt på sitt første Derby della Capitale som tabelleder (sammen med Napoli) og har fått til kunststykke å snu pessimismen fra pre-season til optimisme blant romanisti verden over. Han står nå ovenfor en ny vanskelig oppgave med å snu den vonde trenden Roma har hatt mot Lazio de seneste årene.

Totti-Lazio

En må faktisk tilbake til mars 2011 for å finne sist gang Roma gikk seirende ut av Derby della Capitale, og den romerske ulven er nå sulteforet etter en ny seier over byrivalen. Historisk sett blir søndagens oppgjør det 141. oppgjøret mellom lagene i Serie A hvor Roma har en liten fordel (48-55-37). Dog så går det ikke an å lese seg klok på derbyet. Form, skader og tidligere oppgjør har minimalt å si når det gjelder Derby della Capitale, kampen lever sitt eget liv og det vet de fleste som leser dette her.

Rudi Garcia tar som tidligere nevnt fatt på sitt første Derby della Capitale, men franskmannen har stått ovenfor derbyer tidligere som trener i Lille. Gjennom sin trenerkarrière i Lille tapte aldri Garcia Derby du Nord (Lille-Lens) og håper naturlig på å dra med seg derby-historien sin til den evige stad.

Men nok snakk om tidligere prestasjoner og fiaskoer, morgendagens oppgjør går uten langtidsskadede Mattia Destro og Michael Bradley for Romas del. I tillegg pådro Bogdan Lobont en skade på trening tidligere denne uken og er ute i noen ukers tid. Balzaretti og Ljajic var usikre, men har blitt tatt ut i morgendagens tropp.

I går signerte Francesco Totti ny kontrakt og han er naturlig nok en viktig del til morgendagens match. Det store spørsmålstegnet rundt lagoppstilling er hvem il capitano får hjelp av på topp. Garcia prøvde under lørdagens trening angrepstrioen Florenzi-Totti-Ljajic, noe som tilsier at Gervinho nok en gang må finne seg på benken. Resten av laget blir mest sannsynlig som i de siste kampene.

Etter å ha blitt knust i Supercoppaen mot Juventus slo Lazio tilbake i serieåpningen mot Udinese med 2-1 på hjemmebane. Lazio kom så på jorda igjen etter at Juventus nok en gang knuste Biancocelesti. Forrige helg imponerte Lazio få, men tok likevel en 3-0 seier hjemme mot Chievo noe som har gitt dem seks poeng på de tre første kampene. Lazio har også vært ute i Europa og slo Legia Warsawa 1-0 på hjemmebane for to dager siden i Europa League.

Skadesituasjonen i Lazio er større enn i Roma og Stefan Radu, Giuseppe Biava, Diego Novaretti, Bruno Pereirinha og nysigneringen Lucas Biglia er ute for Lazio. En må heller ikke glemme at kapteinen Stefano Mauri er utilgjengelig ut året grunnet dommen i calcioscommese.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Balzaretti; De Rossi, Strootman, Pjanic; Ljajic, Totti, Florenzi

LAZIO (4-1-4-1): Marchetti; Cavanda, Cana, Ciani, Konko; Ledesma; Candreva, Gonzalez, Hernanes, Lulic; Klose

 

Kampinfo:

Lag: AS Roma- SS Lazio

Sted:  Olimpico, Roma

Dommer: Gianlucca Rocchi

Når: 15.00

TV: Canal9, csports.no

 

LAZIO MERDA!