Rudi Garcia: «Et derby spilles ikke, det vinnes»

Med tre seire og et uavgjort i hans fire derbyer i Lille er Rudi Garcia klar for å fortsette den gode derby-formen når Roma tar imot Lazio i morgen.

rudi garcia

Rudi Garcia sa under dagens pressekonferanse at morgendagens kamp er bare en av mange i løpet av en lang sesong, likevel er han desperat å vinne kampen og at Roma vil dra fordel av å  spille foran et fullsatt hjemmepublikum for første gang under hans opphold i Roma.

Her er hva Garcia ellers sa under lørdagens pressekonferanse:

Hvordan forklarer du at dere kun har scoret i den andre omgangen?

Det er helt klart ikke bare en forklaring, men spillerne som har kommet inn har gjort det bra. Vi har vist at laget kan vinne på forskjellige måter og jeg håper at i fremtiden vi kan score i den første omgangen, forhåpentligvis allerede på søndag.

Har laget endret seg siden 26. mai?

Jeg vet ikke. I fjor var jeg i Lille og jeg har ikke sett kampen. Jeg bryr meg ikke, den eneste tingen som er likt er at det er et derby, det er en ny sesong med en ny trener og tingene er dermed forskjellig.

Det viktigste er at vi går til kampen med 9 poeng og 3 seire, vi vet at det er en viktig kamp, men det er tross alt bare en kamp. Det vi pleier å si i Frankrike er at man ikke spiller et derby, man vinner det.

Roma har tre romerske spillere (Totti, De Rossi og Florenzi), hva har de sagt til deg om derbyet?

Kapteinen sa at for dem var det enda viktigere, de føler det sterkere enn de andre spillerne. Laget virker rolig, men det viktigste er at kampen starter 15.00 og ikke før.

Har du studert Lazio fra starten av sesongen?

Lazio er et godt lag, men jeg kjenner godt til disse ukene med tre kamper ettersom jeg har spilt i  Champions League i fire år.

Jeg er sikker på at i morgen vil laget (Lazio) ha en liten «fysisk down», men jeg vet ikke om det er i starten, midten eller slutten. Det er alltid tilfelle for lag som spiller tre kamper på en uke, fordi det alltid er sånn. Vi vil dra fordel av det.

Er det derbyet en kamp som alle andre?

Nei, det betyr så mye for fansen i forhold til andre kamper. Det som er viktig er å ikke legge så mye press på denne kampen. Det er et derby, men alle vet at det er en annerledes kamp.

Er det noe Roma må ta hensyn til taktisk mot Lazio?

Det er viktigere å tenke på oss selv og vårt eget spill. Et godt lag må endre seg noen ganger, men det er viktig å spille vårt eget spill med entusiasme, vi er motiverte og jeg er sikker på at i morgen vil jeg ikke behøve og snakke om motivasjon.

Er det en spiller som kommer til å mer innflytelse enn andre i begge lag?

I alle lag er det spillere som er viktige og innflytelsesrike, vanligvis angrepsspillerne. Det kollektive spillet er viktigere, men vi trenger spillere som gjør den lille forskjellen når det kommer til å spille viktige kamper og det er de spillerne som vil gjøre forskjellen i morgen.

Kan Balzaretti spille? Har han imponert hittil?

Alle spillerne mine er klare for i morgen og det er jeg glad for. Det er viktig å ha to spillere i alle posisjoner som kan spille på samme nivå. Har han imponert meg? Jeg synes alt går bra for alle spillerne.

I Frankrike tapte du aldri et derby, hvordan stiller du deg til kallenavnet «derby-mannen»?

«Derby-mannen»? Nei, du sa det, ikke jeg. Derbyet i Lille er noe som burde sees, men det er veldig annerledes. Jeg er veldig glad for at jeg får oppleve dette derbyet. Det ligger i min natur og alltid være bak mitt team og laget mitt. Å vinne dette derbyet ville vært fantastisk!

Vil derbyet avgjøres på kantene som i de siste derbyene? 

Jeg vet ikke hva slags formasjon Lazio vil spille. Candreva kan spille til høyre eller bak Klose. Vi må spille på vårt beste i morgen, ikke bare med bena men også med hode. Vi må være effektive. Lagene er helt klart annerledes enn i fjor, det viktigste er at vi er klare fysisk og psykisk og jeg vet at vi er psykisk klare.

Hvordan har treningene vært denne uken? Mer tenning? Har du en beskjed å si til fansen?

Jeg snakker ikke om i fjor, det er historie for meg, vi må se fremover, men det er ikke fjorårets derby nå, det er årets. I morgen vil vi spille med 12 mann (inkl. fansen), men jeg har ikke noen spesiell beskjed til fansen bortsett fra at vi skal spille på vårt beste.

Jeg har sett et rolig lag denne uken, vi behøver ikke å spille derbyet før i morgen kl. 15. Vi har jobbet godt denne uken, vi har gjort morsomme ting for å roe ned laget.

Frykter du at et tap vil påvirke sesongen?

Heldigvis endrer ikke sesongen som følge av en enkelt kamp. Når vi analyserer gjør vi det ikke på en kamp, vi gjør det på ti. Vi får se etter ti kamper, for nå har vi ni poeng og tre seire og det er interessante ting som foregår i klubben for tiden.

Vi må jobbe for å bli sterkere i fremtiden, søndagens kamp vi ikke endre noe for resten av sesongen, men så klart vil det være best å vinne!