Gledestårene som sier alt: Roma 2-0 Lazio

12 av 12. Seier, seier, seier og seier. Romas perfekte sesongstart fortsatte i Derby della Capitale, takket være mål av Federico Balzaretti og Adem Ljajic. Og en takling av enorm betydning fra Daniele De Rossi.

Kampen åpnet forholdsvis rolig – om ikke anspent – med et knapt overtak i favør tilreisende Lazio. Etterhvert balanserte kampen seg noe mer, og Roma kom til en nokså stor sjanse etter frispark fra Totti. Umarkerte Gervinho klarte imidlertid ikke å styre ballen mot mål, og Benatia ble stående igjen i femmeteren usikker på hvorfor ivorianeren ikke i stedet headet inn til ham. Daniele De Rossi og Alessandro Florenzi plukket opp et gult kort hver, og det var stort sett beholdningen da dommer Rocchi blåste til pause.

Med andre ord var alt som vanlig for Rudi Garcias Roma.

Det er nemlig andreomgangene som har vært avgjørende hittil denne sesongen. Livorno og Verona ble begge nedkjempet i andre omgang, mens Parma til og med ledet til pause før Roma reiste seg. Den store forskjellen kom med innbyttet av Adem Ljajic, en spiller som er notorisk målscorer mot nettopp Lazio. Med Ljajic klarte Roma å etablere et trykk på høyreflanken, og etter en rekke halvsjanser kom det store gjennombruddet.

Først klinket Balzaretti ballen i krysstangen. På returen klarte ikke Ljajic å stable beina tidsnok, og sjansen rant ut i en corner. Innlegget fra Totti ble stusset videre av Gervinho, og på bakerste stolpe sto Balzaretti igjen umarkert. Denne gangen hamret han ballen i mål og tok til tårene. Gledestårene som fortalte alt om hvor mye han trengte akkurat dette.

BUxoCnnCcAAN4MbRoma var dermed i en situasjon som i løpet av de siste årene dessverre har blitt sjelden kost. De skulle forsvare en ledelse i derbyet. Håpet var 25 minutter unna å bli realisert, og det kunne faktisk se ut til at Roma hadde kontroll. Etter 82 spilte minutter ble jobben enklere takket være Dias, som obstruerte Totti på en slik måte at dommer Rocchi mente at Totti ble fratatt en klar scoringsmulighet. Trolig var det noe strengt, men det var tross alt Dias.

På overtid kunne hele festen blitt rotet bort da Ederson plutselig ble stående alene inni sekstenmeteren. Ut av ingenting kom Daniele De Rossi flyvende og taklet brasilianeren. Like etter gikk Roma på kontring og Ljajic røvet til seg en straffe. Straffen satte han sikkert i mål, og spikret en herlig revansj etter to sesonger med sammenhengene skuffelse i Il Derby della Capitale.

Tårene til Federico Balzaretti sa det meste om hvor viktig det var.