Midtukekamp i Genoa

Etter den meget velsmakende derbyseieren mot Lazio på søndag er det duket for ny kamp i Serie A for Roma allerede i morgen. Etter 12 poeng av 12 mulige sålangt i sesongen er Sampdoria det neste laget som skal prøve å frata Rudi Garcias menn poeng.

 

Sampdoria har hatt en skuffende start på sesongen, og står sålangt med bare 2 poeng etter de første fire kampene. Og laget har faktisk gjort det verst på hjemmebane. Et 1-0 tap hjemme for Juventus er langtifra noen krise for Sampdoria, men 0-3 hjemme mot byrival Genoa var smertefullt for Delio Rossis mannskap. I forrige kamp spilte Sampdoria 2-2 borte mot Cagliari på Stillas Is Arena, og laget er nok meget sultens på sin første sier for sesongen. Da må imidlertidig Sampdoria finne nettmaskene igjen på hjemmebanen, noe de hittil ikke har klart.

Delio Rossi vil muligens kjøre på igjen med samme formasjon som sist, en 3-5-2, og mot Cagliari var dette startelleveren: Da Costa – Gastaldello, Palombo, Costa – De Silvestri, Bjarnason, Krsticic, Obiang, Gavazzi – Wszolek, Gabbiadini.

Obiang er en lovende midtbanespiller, og de fleste som kjenner Serie A vet også hva Palombo kan stå for. De Silvestri kjenner de fleste Roma-supportere også til, etter hans opphold i Lazio. Laget består av gode nok spillere, men på papiret er det langt ifra like godt som Roma. Klarer Sampdoria endelig å få hull på byllen på hjemmebane må angrepsspillet skjerpe seg…  og det må skjerpe seg mot det som hittil har vært Serie A sitt tetteste forsvar (sammen med Inter).

 

Roma kommer til kampen full i selvtillit etter den forløsende derbyseieren mot Lazio. Med ny kamp til helgen igjen kan det være muligheter for at Garcia vil omrokkere noe på laget. Garcia prøvde bl.a. ut en trio bestående av Gervinho, Borriello og Florenzi på topp på treningen i går. Sistnevnte ble erstattet av Ljajic i derbyet, mens ivorianeren gjorde en meget hederlig innsats for Roma i en kamp hvor Florenzi slet i førsteomgangen. Allikevel kan det muligens være fordelaktig å gi Florenzi fornyet tillit i en bortekamp hvor hjemmelaget stiller med 5 på midten. Løpskraften til Florenzi kan være et nyttig verktøy når det kommer til å slite på både midtbanen og forsvarstreeren til Sampdoria. Spørsmålet er også om Rudi Garcia vil velge å hvile Totti noe frem til helgen. I pressekonferansen han holdt tidligere i dag sa han selv på spørsmålet om han ville rotere på laget at muligheten var til stede for både rotasjon og en identisk startellever som mot Lazio. «Sampdoria er i samme posisjon som oss», uttalte Romas trener.

Rudi Garcia har mesteparten av spillerne klare for kamp. Både Destro og Bradley er som kjent skadet, og Torosidis pådro seg også en skade som holder han ute av troppen, men utenom det kan Garcia velge og vrake. Her er forøvrig den fullstendige troppen til morgendagens kamp, som sparkes i gang 20:45 onsdag kveld.

Jeg tipper på følgende startellever for Roma: De Sanctis – Balzaretti, Castan, Benatia, Maicon – De Rossi, Strootman, Pjanic – Florenzi, Totti, Ljajic

Oktober blir en tøff måned for Roma, med Inter (b), Napoli (h) og Udinese (b) på programmet, og desto viktigere er det for Roma å ta poeng mot både Sampdoria i morgen og Bologna til helgen.

 

Forza Roma!