Sampdoria 0-2 Roma: En historisk seier!

Roma fortsetter den gode trenden og tok onsdag kveld sin femte strake seier av fem mulige for første gang i klubbens historie og Il Giallorossi troner nå alene på topp av tabellen.

benatia sampdoria

 

I 1927 ble klubben AS Roma dannet og 86 år senere ble vi vitne til klubbens beste sesongstart noensinne. I 1960 greide Roma å vinne fire på rad, men ingen har noen gang greid fem.

Rudi Garcia var tydelig opptatt av å fortsette den gode formen før kampen, men gjorde likevel noen rokkeringer i angrepsrekken. Florenzi og Totti måtte begge se starten fra benken mens Marquinho og Borriello dannet trioen framme sammen med Gervinho.

Med to lag som fortsatt hadde til gode og score i den første omgangen denne sesongen var det en veldig rolig start på den første omgangen. Gianluca Sansonse ropte på straffe, Marquinho hadde løskrutt i skoen og Maicon sentret ballen pent til Sampdoria-keeper Junior Costa på en corner.

Farligere ble det da Borriello fant ut at han skulle sende en tilbakepasning fra egen banehalvdel. Med Maicon akkurat skadet spilte Roma med ti mann og ingen var på plass på høyrebacken. Tilbakespillet endte som en perfekt gjennombruddspasning til Manolo Gabbiadini som kom alene med De Sanctis. De Sanctis viste sin storhet og reddet skuddet mesterlig og holdt buret rent.

Skaden Maicon pådro seg like før sjansen var for vond til å fortsette og Dodó kom innpå etter 35 minutter.

Sampdoria var helt klart nærmest de første 45 minuttene med sjansen til Gabbiadini mens Roma hadde skapt veldig lite. Roma gikk dermed til målløse til pause for 10 kamp på rad(!). En må faktisk tilbake til Osvaldo sitt hat-trick i april for å finne sist gang Roma scoret i den første omgangen.

Som tidligere denne sesongen løftet Roma seg i andre omgang, men laget fikk et lite tilbakeslag da Rudi Garcia ble utvist av dommer Calvarese grunnet protester.  Etter kampen sa Garcia følgende anågende situasjonen til Mediaset Premium: «Det betyr ingenting, ingenting skjedde».

Selv med Garcia på tribunen fortsatte Roma å presse og byttet inn Totti for en svak Marquinho. Kun minuttet etter at il Capitano entret gresset fant Mehdi Benatia ut at han skulle vise frem sine driblekunstner. Benatia vant ballen på midtbanen forserte med ballen før han spilte vegg med Kevin Strootman. Etter å ha mottatt ballen fra den nederlandske veggen driblet Mehdi Benatia bort fire Sampdoria-forsvarere før han ble rivd ned i bakken innenfor straffefeltet, fra liggende posisjon satte han ballen utenfor Costas rekkevidde og marokkanerens første Roma-scoring var et faktum.

Den sist halvtimen var nervøse og Roma la seg lavere etter den forløsende scoringen. Sampdoria presset på uten å skape de største sjansene. Med et så stort press  fra hjemmelaget åpnet det seg for kontringer for Roma, noe dem tok vare på etter 88 minutter. Totti forserte med ballen i beina fikk med seg Pjanic og Gervinho som satte full fart mot to Sampdoria-forsvarere. Da tiden var inne sentret Totti ballen ut til Gervinho som satte ballen kontant bak Costa. Etter utalje forsøk i de første kampene fikk Gervinho endelig sin første scoring, og Totti noterte seg for sesongens fjerde assist(!).

Med 2-0 var det bare å kontrollere kampen i sluttminuttene, noe som frustrerte nyinnbyttede Antonino Barilla som ble utvist på overtid.

Nok en seier var et faktum og Roma gikk seirende ut av Stadio Luigi Ferraris for første gang siden 2007/2008-sesongen. Neste motstander som skal prøve å overliste Roma er Bologna på søndag kveld.

5 kamper, 15 poeng, 12-1 i målforskjell og tabelltopp! DAAAAAAAAAAAAAAAAJE!!!!