Spillervurderinger: Roma-Lazio

Med seier som denne var det fristende å gi alle 10 på børsen dagen derpå, men her er de litt mer naturlige spillervurderingene:

Morgan De Sanctis- 7,0

Hadde omtrent ingenting å gjøre. Lazio med 0 skudd på mål, men De Sanctis er god til å organisere forsvaret og er mye av grunnen til at han får lite å gjøre. Har de i fire første kampene ikke fått vist hva han kan keeperteknisk, men er en helt klart stor leder i de bakre rekker og skaper trygghet.

Maicon- 7,5

En merker at Maicon har spilt store kamper før og oser av rutine på banen. Pøser opp og ned langs høyresiden gjennom hele kampen og har et veldig godt samspill med Totti ved flere anledninger. Skaffer seg et gult kort like før pause uten å bli nevneverdig stresset av det.

Leandro Castan-7,5

Åpnet kampen solid og brøt flere ganger oppspillene til Lazio i tillegg til en viktig blokkering. Blir litt mer passiv utover kampen og holder på å sende Lazio i ledelsen med en heading i tverrliggeren. Har god kontroll på Klose igjennom hele kampen og hadde sesongens beste kamp.

Mehdi Benatia-7,0

Litt mer utrygg enn det vi har sett han tidligere og sliter litt mer med Klose enn hans midtstoppermakker. Gjør likevel en solid kamp og hjelper De Sanctis med å være arbeidsledig. Det må nok en skade til før ungguttene Jedvaj og Romagnoli får sjansen for midtstopperduoen Castan/Benatia har til gode å gjøre feil.

 

Federico Balzaretti-7,5

 Spilte første omgang som vi pleier å se han med noen ruskete innlegg og noen tvilsomme driblinger.  Tar seg fryktelig opp i andreomgang og har et stangskudd like før scoringen. Selv om skuffelsen fra bommen var tung og svelge kjempet Balzaretti seg tilbake på banen og scorer på en herlig volley på den påfølgende corneren. Feiringen og tårene står til 10 i stil, men prestasjonene løftes fra 6,5 til 7,5. Etter all den kjeften han har fått fra fansen det siste året er det fristende å sette Balzaretti til banens beste etter målet. Og det gjør vi.

Kevin Strootman-6,5

Lite delaktig i spillet, men tar sin del av lasten på midtbanen. Er tøff i duellene og jobber hardt igjennom hele kampen, men blir anonym sammenlignet med De Rossi som var over alt på banen. Jobbet så hardt igjennom hele kampen at han ikke orket å ta straffesparket.

Miralem Pjanic-6,5

Det var ikke mye rom for de tekniske detaljene vi er vant til å se av Pjanic og prestasjonene hans gjennspeiler det. Er mye mer mindre involvert enn i de tidligere kampene denne sesongen og lå lavere i banen. Virker dog litt tøffere i spillet enn tidligere og tilførte mye defensivt. Ble byttet ut for Taddei i sluttminuttene etter å ha pådratt seg en skade.

Daniele De Rossi 7,0

Litt roligere i toppen enn de forrige derbyene og prestasjonene ble bedre. Er overalt på banen og hjelper forsvaret veldig godt. Er også god i det oppbyggende spillet, men har noen helt håpløse langpasninger. Holder på å score flere ganger på corner og ble snytt for et straffespark. Mange romanista satt nok hjerte i halsen da De Rossi fikk et tidlig gult kort, men gjorde ingen håpløse involveringer etter det.  Er heroisk og matchvinneravgjørende med hans takling på overtid da stillingen var 1-0.

Alessandro Florenzi-5,5

En skuffende forestilling av unggutten som nok er litt for het i toppen. Håpløst skuddforsøk fra 70 meter og upresise pasninger. Ble byttet ut helt riktig etter 50 minutter etter å ha skaffet seg et gult på tampen av første omgang. Skal ha skryt for å takle Marchetti i åpningsminuttene.

Francesco Totti-7,0

Skaffer de frisparkene han vil og står nok en gang for omtrent alt det offensive som skapes. Blir litt dyp i den første omgangen som gjør at det offensive spillet blir litt statisk. Gjør sin tredje assist på målet til Balzaretti og får naturligvis stående applaus da han blir byttet ut på overtid.

Gervinho-7,0

Skal ha skryt for at han kommer seg til sjanser via effektive driblinger, men refs for avslutningene han leverer. Er overraskende god defensiv i kampen med flere defensive løp mot sidene til Lazio i tillegg til en veldig god takling innenfor eget felt. Spiller en veldig god kamp og får spille samtilige 90 minutter av Garcia.

Adem Ljajic- 7,0

Kommer inn som et friskt pust for Florenzi etter 50 minutter og holder på å score allerede etter noen få minutter på banen. Burde ha satt sitt første etter Balzaretti sitt stolpeskudd, men fikk ikke stokket beinene på åpent mål. Skapte mer enn Florenzi de første 10 minuttene han hadde på banen. Avslutter med å drible seg til straffespark og satte den iskaldt selv.

Marco Borriello- N/A

Kommer inn for Totti på overtid og burde ha kommet på scoringslisten, men headingen var rett på Marchetti.

Rodrigo Taddei-N/A

Kom inn for en skadet Pjanic etter 87 minutter og fikk ikke tid til å vise seg fram. Prøvde seg på et lite dribleraid, men som ble stoppet.

Rudi Garcia-8,0

Garcia satte standarden allerede på pressekonferansen dagen før med sitatet: «Et derby spilles ikke, det vinnes». Har til gode å tape et derby og jobber engasjert på sidelinjen. Gjør et nødvendig bytte med Florenzi som ikke var god. Har ingen grunn til å bruke de andre byttene før han gjorde helt mot slutten.