VIKTIG BESKJED ANG. GRUPPETUR ROMA-NAPOLI 19. OKTOBER!

Vi annonserte tidligere i september nyheten om at vi planla en gruppetur i forbindelse med kampen Roma – Napoli planlagt den 19. oktober klokken 18:00 på Stadio Olimpico i Roma, kamptidspunktet har vært «bekreftet» av Lega Calcio i over en måned og det virket som det beste alternativet å legge høstens gruppetur. Men vi må desverre melde om at gruppeturen nå står på spill og at det er en stor sannsynlighet for at kampen ikke vil bli spilt den 19. oktober.

Kampen vil mulig bli flyttet til en annen helg senere denne sesongen. Vi har fulgt med spent i ca. en uke da vi først hørte noen rykter om en mulig flytting av kampen. Grunnen til at kampen kanskje vil bli flyttet er at det er planlagt store demonstrasjoner over hele Roma samme helgen. Demonstrasjonen ledes av en bevegelse som kaller seg «No Tav», denne bevegelsen har tidligere bevist at de ikke klarer å protestere uten å utøve voldelige handlinger, og det trengs derfor store sikkerhetsstyrker for å passe på demonstrantene. Dette har gjort at myndighetene i Roma ønsker å flytte den nevnte kampen da det også vil trengs store sikkerhetsstyrker i forbindelse med kampen..

Prefekten i Roma uttalte for to dager siden at han ved 90% sansynlighet vil flytte kampen, hvis det lar seg gjøre. Det var ventet en avgjørelse innen i dag, men det har foreløpig ikke kommet noen offisielt bekreftet. Vi har vært i kontakt med AS Roma og de bekrefter ryktene, men har også informert om at de helst ser at kampen ikke flyttes, men at de ikke kan garantere noe som helst. De har også lovet å kontakte undertegnede så fort de har blitt tatt en avgjørelse og de beklager på det sterkeste det som har skjedd og ser ulempen med at titalls supportere fra utlandet har betalt for flybilletter og booket hotell i Roma kun for å se kampen.

Det er forskjellige teorier og rykter for mulige løsninger. Den ene løsningen som er foreslått er at kampen blir byttet med bortekampen mot Napoli og det vil dermed bli en bortekamp (Napoli – Roma) i stedet for hjemmekamp (Roma – Napoli) den aktuelle helgen. Andre teorier gå ut på at kampen blir flyttet til desember, noe Roma er lite fornøyd med da de vil gå uten kamp i 21 dager pga. landslagspausen.

Vi i Roma Club Norvegia (og ikke minst undertegnede)  beklager på det sterkeste det som kanskje er i ferd med å skje, og vi vil videreformidle bekreftende nyheter så fort vi kan. Men vi vil også presisere at vi ikke kan stå til økonomisk ansvar for en evt. flytting av kampen.