Roma tar imot Bologna

Romas perfekte start på sesongen skal igjen settes på prøve, denne gang av Stefano Piolis Bologna. Roma har vunnet samtlige av sine kamper så langt denne sesongen, blant annet en fantastisk derbyseier.

Som understreket av Rudi Garcia blir det hele en smule mer imponerende når man ser at tre av Romas fem første kamper har foregått på bortebane. Denne gangen foregår oppgjøret hjemme på Stadio Olimpico, der Roma har til gode å slippe inn mål denne sesongen.

Bologna kommer til Olimpico for å prøve å bryte Romas perfekte start, men hjemmelaget må anses som klare favoritter. Bologna har nemlig til gode å vinne så langt denne sesongen. Tre av kampene har endt uavgjort, blant annet forrige rundes 3-3 kamp mot Milan hvor Bologna ledet 3-1, men slapp til både Robinho og Abate før dommerens endelige fløytesignal lød. Bologna har til nå spilt to kamper på bortebane. I første runde fikk de juling av Napoli og tapte 0-3. Deres eneste bortepoeng har foreløpig kommet mot et tungtgående Udinese-lag. I Roma må de klare seg uten Sørensen og Cherubin. Se opp, som alltid, for Alessandro Diamanti. Playmakeren med det grusomme håret har sendt av gårde 19 skudd allerede, dog uten mye uttelling. Inter-eide Diego Laxalt må man også være obs på, han står med to mål så langt. Mellom Bologna-stengene får vi et gjensyn med Gianluca Curci.

Roma på sin side må klare seg uten Maicon, Bradley og Destro. Dermed kan det være duket for sesongdebut for Vasilis Torosidis på høyrebacken. Grekeren var ute med skade mot Sampdoria, men er i troppen til søndagens oppgjør. Adem Ljajic tilbrakte hele forrige kamp på benken, samtidig som Gervinho har stått samtlige 90 minutter i de to foregående kampene. Dermed kan ting tyde på at ivorianeren må innfinne seg på benken til fordel for Ljajic mot Bologna. Rudi Garci har drillet en angrepstrio bestående av Ljajic, Totti og Florenzi inn mot oppgjøret. På midtbanen bør de ikke være noen grunn til forandring og trioen De Rossi, Strootman og Pjanic starter nok også denne gang. I forsvarsrekka gjenstår det å se om Torosidis er tilstrekkelig frisk til å starte kampen, eller om Garcia starter med Dodó og flytter Balzaretti over på høyrebacken. Stopperparet rokkes neppe ved.

 

Vi spår disse lagoppstillingene:

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti; De Rossi, Strootman, Pjanic; Florenzi, TOTTI, Ljajic

BOLOGNA (4-2-3-1): Curci; Garics, Antonsson, Mantovani, Morleo; Perez, Della Rocca; Koné, Diamanti, Laxalt; Cristaldo

Så gjenstår det å se da, om Davide Moscardelli får trøya til Francesco Totti.

Kampen ser du på Canal 9 søndag 20.45.

DAJE!