Roma 5-0 Bologna: Spillervurderinger

På en dag som denne er det overraskende nok litt vanskelig å vurdere spillerne. Laget vaker oppunder perfeksjon i samfulle 90 minutter, og uansett hvordan en vrir og vender på det vil samtlige spillere komme fra kveldens oppgjør med stående applaus. Men spør du meg var Miralem Pjanic best av dem alle!

Morgan De Sanctis – 6,5
Heller ikke i kveld ble Morgan De Sanctis testet i særlig stor grad. Har nå sluppet inn kun ett mål på seks kamper, og har knapt nok måttet jobbe for det. Kommuniserer imidlertid godt med duoen foran seg. Sto støpt da Diamanti sendte avgårde en lompe fra 16 meter, men grep en kanonkule fra 30 meter selv om hele middelhavet tømte seg over Stadio Olimpico. Grei innsats.

Vasilis Torosidis – 7,0
Sesongdebuterer med stil. Ble spilleklar akkurat da Maicon ble skadet og gjør en meget solig kamp. Fant raskt en fin balansegang mellom forsvar og angrep, og viser at Maicons skade ikke nødvendigvis er en stor krise for Roma. Solid.

Mehdi Benatia – 7,5
Marokkaneren er i ferd med å overgå absolutt alle forventninger man med rimelig grunn kunne ha i sommer. Totalt kompromissløs med sine brytninger når Bologna forsøker å få ballen opp i banen. Robust og råsterk. Topper det hele med en kontant cornerscoring som kompletterer en allerede strøken uke.

Leandro Castan – 7,5
Blomstrer i topspann med Benatia. Litt mer adhoc i stilen enn sin partner, men det gjør absolutt ingenting. Tetter hull, finner løsninger og er sedvanlig solid i duellspillet. Helstøpt gjennomføring.

Federico Balzaretti – 7,5
Dette må vel være Balzarettis beste kamp i Roma-trøyen? Har helt åpenbart hatt godt av derbyscoringen, og spiller med langt større selvtillit. Balzaretti bør se denne kampen om igjen og gjøre alt på denne måten: tydelige bevegelser, tydelige valg. Omsider til å regne med.

Miralem Pjanic – 8,0
Strålende i absolutt alle faser av spillet. Bosnieren er nær sagt konstant spillbar og tilfører flyt mellom forsvar og angrep. Supplerer med kreativiteten vi etterlyste i midtuken, og når kampen mer eller mindre har ebbet ut sørger han nesten egenhendig for å gjøre de siste 20 minuttene moro for alle Romanisti. Flott målgivende til Ljajic og en pasningsprosent på lekre 94%. Banens beste.

Daniele De Rossi – 7,5
Det kan umulig være Rudi Garcia alene som har fått Daniele De Rossi til å gjenoppstå. Kanskje skyldes det også at hans kjæreste Sarah har blitt gravid? Ikke vet jeg, men jeg har ikke sett Daniele De Rossi så inspirert på flere år. I likhet med Balzaretti er han ekstremt tydelig i alt han foretar seg og blir i så måte et anker man lett kan forholde seg til.

Kevin Strootman – 6,5
Det er noe halvveis uforløst over Kevin Strootman, selv om det ikke er vanskelig å være fornøyd med nivået han holder hittil i Roma-karrieren. Sterk fysisk og bærer sin del av lasten. Blir byttet ut etter 66 minutter når kampen allerede er vunnet. Grei gjennomføring, har mer innabords.

Alessandro Florenzi – 7,0
Tilfører noe helt unikt til Romas angrep. Har en uovertruffen forståelse av tid og sted, og bidrar til å skape en pågående usikkerhet i Bolognas forsvarsrekke. Jobber som alltid beinhardt og scorer 1-0-målet som mer eller mindre sprekker Bolognas drøm om å lande et poeng. Kan med fordel bli litt mindre rotete i pasningsspillet.

Francesco Totti – 7,5
Med kveldens to målgivende pasninger er kapteinen nå oppe i seks målgivende på seks kamper. Kun Fabregas og Koke har like mange i de store ligaene. Samtidig har han ifølge whoscored også flest nøkkelpasninger per kamp. Spiller fri Gervinho, og slår corneren til Benatia. Brenner en kjempesjanse på slutten. Med mål der hadde han sniffet på en åtter.

Gervinho – 8,0
Rudi Garcia oppsummerer Gervinhos bidrag godt etter kampen: «Målsjansene han får hadde ikke oppstått uten at han spilte». Vingen har et ferdighetsregister som man sjeldent før har sett i Roma. Tilfører rett og slett noe unikt med sitt tempo og sine knokkelløse bevegelser. To herlige avslutninger, to mål. Blir bedre for hver kamp.

Innbytter 1: Adem Ljajic – 7,0
Kommer innpå i det 65.minutt og rekker å score et nydelig mål. Akkurat nå fremstår serberen som den ultimate innhopperen, og Rudi Garcia har et luksusproblem når han skal velge mellom Gervinho og Ljajic.

Innbytter 2: Rodrigo Taddei – 6,5
Kommer innpå for å hvile Strootman og gjør det helt greit, særlig tatt i betraktning at han nok en gang har blitt omskolert til en ny posisjon. Fra høyreving til venstreback og nå indreløper. Slår en glimrende gjennombruddspasning til Borriello som dessverre ender i nettveggen.

Innbytter 3: Marco Borriello – 6,5
Får 12 minutter og bruker disse minuttene til å utforske bakrommet til Bologna. Blir først sendt gjennom av Taddei og svarer med å dundre ballen i nettveggen. Prøver igjen og blir deretter feilaktig avblåst for offside.

Rudi Garcia – 8,0
Har relansert hvilepulsen i den evige stad og er i ferd med å reversere veksten i antall hjerte- og karsyke i Italias hovedstad. Fra spøk til alvor: hva er dette for noe, Rudi? Hvordan har du klart dette? 5/5 var ny rekord for Roma. 6/6 er følgelig også ny rekord. 17-1 i målforskjell, og en lurer på når dette skal ende. Demonterer Bologna på en påfallende enkel måte. Rudi imponerer.